AcasăNewsRadu al Romaniei, Duda zilei...

Radu al Romaniei, Duda zilei…

Radu Duda este al Romaniei. Dar Tudor Gheorghe, Victor Rebengiuc, Irinel Popescu, Cristian Mandeal, sau Angela Gheorghiu ai cui sunt?

Media si-a adus aminte ca sotul principesei mostenitoare Margareta si-a schimbat numele de vreo trei ori, pana a ajuns Radu al Romaniei. Duda Romaniei, hai ca suna simpatic. Pe persoana fizica…

Radu Duda este al Romaniei Dar Tudor Gheorghe Victor Rebengiuc Irinel Popescu Cristian Mandeal sau Angela Gheorghiu ai cui sunt

Radu Duda a fost vreme buna, dupa insuratoare, Radu Duda de Hohenzollern-Veringen.

Cu blazon, fara blazon

Spre deosebire de numele Duda, care, probabil, se afla la a doua generatie incaltata, casa de Hohenzollern-Veringen are vreo cinci sute de ani de nobilitate, dintre care multi in slujba la varful Prusiei. La un  moment dat, prin 2011, seful acestei case nobiliare de rezonanta europeana s-a prins de alaturarea Duda-Hohenzollern care i s-a parut cam nepotrivita, asa cum i s-ar fi parut si Branza de Hohenzollern-Veringen, Florica de Hohenzollern-Veringen sau Branca de Hohenzollern-Veringen. Si a protestat, lucru care a dus la ruptura casei de Hohenzollern-Veringen de Casa Regala a Romaniei si retragerea titlului nemtesc actorului romanesc. Banuim ca, daca printul s-ar fi limitat la Radu de Hohenzollern-Veringen, fara cuvantul Duda, lucrurile ar fi stat oleaca altfel. Duda de Hohenzollern-Veringen a fost mult prea mult pentru prusaci. Pe cale de consecinta, in urma unei noi cereri, Radu Duda a devenit al Romaniei.  Stiut fiind insa ca traim intr-o republica, oare purtarea numelui tarii de origine atasat la numele de familie, fie el si de rezonanta unei dude, este rezervat numai unora? Intreb pentru ca in fata republicii, oricat ar fi Duda de altete, tot un simplu cetatean, ca mine si ca tine, cititorule, ramane in ultima instanta. Si daca el poate fi „al Romaniei”, Andrei Coman de ce n-ar putea fi „al Romaniei”? Desigur, intr-o monarhie lucrurile ar fi stat clar altfel, dar cata vreme suntem republica, vreau si eu sa fiu „al Romaniei”. Vorba aia, sunt unii si unele care se numesc Ocean, Proces Verbal, Carolin sau Amenda si nu se mai supara nimeni.

Pe persoana juridica

Ceva-ceva ar trebui insa sa reglementeze si aceste lucruri. Spre exemplu, atasarea cuvintelor „national” sau „Romania” la titulatura unei firme, a unui ONG sau a unei asociatii culturale, se poate face numai in niste conditii legale foarte bine determinate si urmand niste norme metodologice clare si simple ce sunt atasate Legii nr.26/1990. In plus, trebuie obtinut si un acord scris de la Secretariatul General al Guvernului. In cazul lui Radu Duda, a fost de ajuns o cerere catre evidenta populatiei, fara SGG, fara complicatii. Adica cum ar proceda orice roman. Intrebarea este: va primi oare vecinul Costica acest „al Romaniei”? Din moment ce „de Romania” nu este rezervat Familei Regale, raspunsul ar trebui sa fie „da”.

Cat pe ce sa avem un Gordon Brown al Romaniei

Povestea nu e noua: cata vreme a studiat la Edinburgh, principesa Margareta s-a iubit cu un domn pe nume Gordon Brown, ce urma sa devina ministru, apoi prim ministru al Marii Britanii, din 2007 pana in 2010. Altfel spus, era cat pe ce ca in loc de Radu Duda al Romaniei sa fi avut un Gordon Brown al Romaniei. Sau poate un Gordon Brown de Hohenzollern-Veringen. Imediat dupa ce idila s-a stins, despre Margareta fostii colegi au declarat pentru The Telegraph ca era “dulce si draguta si cu siguranta era pregatita sa devina o sotie buna. Era si inteligenta, desi nu se compara cu el, dar pareau facuti unul pentru celalalt”.  Na, d-aia avem un Duda in loc de un Brown!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Fratele lu Radu Duda a incaput in trenul regal. Nicolae, nu!

Doru Braia a facut cunoscut pe Facebook doua lucruri interesante vizavi de funeraliile Regelui Mihai. O informatie  spunea ca singura ambasada care a asezat steagul in berna a fost aceea a Rusiei, si nicidecum acelea unde se afla rude regale, asa cum ar fi Anglia, Serbiei, Bulgaria, Grecia sau Spania. Ciudata alegere. A doua se referea la trenul regal in care nepoata Regelui, Elisabeta Karina a avut loc, iar nepotul Nicolae, nu. Mai mult, in acelasi tren a incaput si fratele lui Radu Duda (despre care se zvonea la un moment dat ca ar fi avut oarece bucurii la principesa Maria). Numai pentru Nicolae si logodnica acestuia nu s-a putut gasi un spaiu adecvat…

author avatar
Andrei Coman
2.793 afisari

1 COMENTARIU

  1. Norocul acestei familii de omizi nesatule ca a gasit locul prielnic de unde sa traga vartos din banii publici sume nemeritate.Aceasta colonie are doua sisteme paralele,nu ma refer la cele doua state existente in fapt deja,adica o republica bananiera,coloniala si un regim monarhic,sau ramasite ale acestuia din perioada fostei monarhii,ca la noi la nimenea.Stapanii coloniei inca nu s-au hotarat ce sistem sa avem si care ar fi mai uzual pentru stoarcerea nostra mai exemplara,se vor hotara in curand sau niciodata.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger