Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » RADET, in faliment! Firea ii linisteste pe bucuresteni

RADET, in faliment! Firea ii linisteste pe bucuresteni

Autor:

Dupa ani si ani de tergiversare a unei decizii privind situatia RADET, principalul furnizor de apa calda si caldura,  judecatorii au hotarat, ieri, ca institutia, un ”colos cu picioare de lut” sa intre in faliment. De-a lungul timpului, RADET a acumulat datorii uriase pe care nu a reusit sa le achite nefiind sustinuta de nicio parte din cei care trebuiau sa se implice. Primaria Capitalei a dat de inteles ca ar putea pune umarul la achitarea datoriilor doar ca are niste conditii. In acelasi timp, Gabriela Firea da asigurari ca bucurestenii nu vor fi afectati de hotararea judecatorilor. “Am luat din timp masurile necesare pentru ca cetatenii sa nu fie afectati”, a spus Firea.

 

RADET faliment RADET, in faliment! Firea ii linisteste pe bucuresteni

Primarul Firea spune ca activitatea RADET va fi preluata de nou-infiintata Companie Municipala Termoenergetica si ca locuitorii Capitalei nu vor avea de suferit

firea medalion RADET, in faliment! Firea ii linisteste pe bucuresteniAvocatul Gheorghe Piperea, administrator judiciar al RADET, sustine ca daca la instanta superioara, Curtea de Apel, nu se va da o alta hotarare, RADET este obligata sa isi inchida portile. Cu ghilimelele de rigoare, avocatul a spus ca ”ar trebui sa-i multumim pentru asta Ministerului Energiei, care a dat un mandat expres celor de la ELCEN sa voteze pentru faliment, iar acest lucru a fost sustinut cu tarie in fata judecatorului. Primaria nu si-a asumat obligatiile, pentru ca nu i se permite de legislatie. Noi am incercat sa aratam ca acest vot pentru faliment este absolut distructiv”. Pe de alta parte, Regia este o companie de stat care are ca obiect de activitate transportul, producerea, distributia si furnizarea de energie termica. Compania este, din punct de vedere administrativ, in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Incepand din 2003, institutia este supusa reglementarilor ANRSC.

Datorii istorice

Mai mult, conform planului de reorganizare a ELCEN, Primaria  ar fi urmat sa preia ELCEN prin transfer de afacere si nu prin cumpararea titlurilor de la actionari, Ministerul Energiei, cum era preconizat initial, iar pretul transferului ar urma sa fie egal cu suma estimata oficial ca s-ar obtine din vanzarea activelor ELCEN. Pe de alta parte, in ipoteza falimentului societatii, printre cele mai importante elemente ale planului de reorganizare erau reevaluarea in scadere a creantei istorice a ELCEN asupra RADET, de la 3,7 miliarde lei la doar 1,095 miliarde lei, bani pe care Primaria Capitalei se obliga sa-i plateasca producatorului de energie termica.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!