AcasăNewsRADET da drumul la caldura incepand de luni

RADET da drumul la caldura incepand de luni

Reprezentantii RADET anunta ca bucurestenii racordati la sistemul central vor avea caldura incepand de luni dimineata.

S-a decis ca este momentul pentru a incepe livrarea agentului termic din cauza ca timp de trei nopti la rand temperatura in Bucuresti a scazut sub 10 grade Celsius.

Totusi, reprezentantii RADET atrag atentia in legatura cu posibilitatea aparitiei de avarii pe traseu „pentru ca lipsa investitiilor majore a facut ca regia sa execute doar anumite carpeli”.

In aceste conditii s-a decis ca peste vara sa nu se mai efectueze actiuni de revizie „pentru ca sunt inutile, daca nu avem bani pentru inlocuirea conductelor ori pentru reparatii serioase”.

Specialistii in domeniu, citati de romaniatv.net, atrag atentia ca „serviciul public de incalzire e de interes general, controlat si coordonat din partea Bruxellesului. Nu poate nimeni sa intrerupa incalzirea populatiei. Accesul la un serviciu public de interes general este un drept. Niciun cetatean bransat la incalzirea publica sa nu se gandeasca ca i se va intrerupe caldura.

Daca cineva intrerupe caldura, il rugam sa se adreseze la prefect. Populatia nu trebuie sa se adreseze undeva, e responsabilitatea prefectului si a primului ministru. Nu ne jucam cu dreptul la sanatatea populatiei. Tarifele la caldura se hotarasc de consiliile locale. La Bucuresti s-a batut in cuie pretul de anul trecut. Caderea brusca a temperaturii ne-a determinat sa insistam sa porneasca incalzirea orasului mai devreme. Discutam de Bucuresti. In toate orasele e valabil. Noi insistam ca sa pornim acum. Se pare ca toata lumea a ramas convinsa ca bransarea in Bucuresti a Grozavestiului se face luni dimineata, deci prima intrare masiva a caldurii in retele”.

Cei de la RADET chiar sustin ca ar fi dorit sa dea drumul la caldura incepand de sambata, dar „nu s-a putut pentru ca dispeceratele nu erau inca pregatite”.

author avatar
Cristi Ionita
190 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger