AcasăNewsRADET cere scumpirea caldurii cu peste 10%

RADET cere scumpirea caldurii cu peste 10%

Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice Bucuresti (RADET) cere scumpirea caldurii cu 10,7%, dar Primaria  Capitalei ia in calcul subventionarea scumpirii gigacaloriei.

Tariful pentru distributia si transportul agentului termic in Capitala s-ar putea scumpi cu 21% pentru agentii economici, si cu 10% pentru persoanele fizice, majorare ceruta de RADET, dupa ce si ELCEN a aprobat la sfarsitul anului trecut o majorare a pretului gigacaloriei de la 151 de lei la 168 de lei.

Asadar, daca majorarea ceruta de RADET se aproba, inseamna ca pretul gigacaloriei cu tot cu transport va creste de la 320 de lei, cat este in prezent, pana la 350 de lei, scrie romaniatv.net.

Din acest pret de 320 de lei, populatia ajunge sa plateasca doar 170 de lei, deoarece restul este acoperit de Primaria Capitalei prin subventii. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, va analiza posibilitatea sa pastreze acest pret cu tot cu subventii, ceea ce presupune mai multi bani de la buget pentru ca urmeaza o subventie mai mare, si anume cu 53 de milioane in plus pe an fata de cele 550 de milioane ce reprezinta subventiile pentru anul acesta.

 

author avatar
Alina Costache
96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger