AcasăNewsPythia Obama: ATAC NU ASTEPT HOTARAREA CONGRESULUI!

Pythia Obama: ATAC NU ASTEPT HOTARAREA CONGRESULUI!

Navele de razboi americane „trag la mal”

Intr-un discurs ferm, rostit la 31 august, presedintele American Barack Obama a reusit sa lase o lume intreaga cu gura cascata.

Dorind sa para cat mai stapan pe situatie, Obama a pus mortii sirieni pe umerii Congresului si ai intregii lumi, intr-un mesaj care ar fi umplut-o de respect pe Pythia.

Navele de razboi americane „trag la mal”
Obama i-a promis o bataita lui Bashar

Cum se rupe fraza

The Wall Street Journal scrie ca hotararea a luat-o de unul singur, dupa ce s-a plimbat vreo 45 de minute. Si discursul tot singur si l-a pregatit. „Voi astepta autorizatia Congresului pentru a utilize forta militara”, „am autoritatea sa initiez un atac”, „atacul este eficient fie ca va fi maine, peste o saptamana sau peste o luna”. Un fel de „ATAC NU ASTEPT HOTĂRAREA CONGRESULUI!”. Depinde unde rupi fraza. Jurnalistii americani au rupt-o prost, fiind convinsi ca ordinul de atac se va semna la 31 august, intrucat liderii reprezentantilor democratilor si republicanilor din Congres tocmai fusesera consultati de urgenta. Drept pentru care mass media americana a facut editii speciale cu corespondentii de la frontierele Siriei, ca in caz de atac iminent. Obama probabil se si culcase, ca are timp pana la 9 septembrie, cand se reuneste Congresul. Numai el stia cum i se rupe fraza!

Tintele strategice neaprobate

Americanii si-au intocmit singuri lista cu tintele de interes. Generalul Salim Idris, care a defectat din armata lui Bashar si conduce Armata Siriana Libera, a oferit „aliatilor” 35 de posibile tinte, considerate vitale pentru progresul fortelor anti-Bashar. Surse militare au dezvaluit ca nici macar una dintre aceste tinte nu a fost aprobata de Pentagon. Ca te si intrebi, daca informatia e corecta, in favoarea cui vrea Pentagonul sa actioneze in Siria? Lista Pentagonului contine unitati de artilerie, mai ales cele implicate in atacul chimic de la 21 august, cateva cartiere generale „locale”, centre de comunicare, fara sa dezafecteze efectiv, conform analistilor militari, arsenalul chimic al lui Bashar!

author avatar
Adina Mutar
554 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger