AcasăNewsPutin, speriat ca ramane cu gazele in „brate”

Putin, speriat ca ramane cu gazele in „brate”

Putin vrea sa pastreze dominatia Gazprom

Presedintele rus Vladimir Putin a cerut companiei Gazprom sa creeze o noua strategie, astfel incat sa nu fie scoasa de pe pietele externe.

Putin vrea sa pastreze dominatia Gazprom

La sedinta Comisiei Prezidentiale pentru Dezvoltarea Sectorului Carburantilor si Energiei, Putin a tinut sa reaminteasca expertilor ca dezvoltarea pietelor de gazele naturale lichefiate si a gazelor de sist reprezinta o mare concurenta. „Nu suntem novici pe piata gazelor, ii cunoastem bine legile. Iata de ce trebuie sa actionam cu intelepciune, dar sa fim in acelasi timp foarte flexibili”, a subliniat Putin.

Iar daca nu-i iese nici controlul gazelor proaspat descoperite in Mediterana – partea araba – atunci chiar are de ce sa fie ingrijorat. Politica UE este de „a iesi de sub dependenta gazelor rusesti”. Gazprom stabilea pretul gazelor in functie de cel al petrolului, ceea ce marea pretul gazelor la livrare, peste pretul altor exportatori pe piata europeana. Un rival de temut al Gazprom pe piata europeana a gazelor este Qatarul. Putin a precizat ca strategia energetica a Rusiei va fi aprobata in noiembrie, iar aceasta se va axa pe „acces nediscriminatoriu al exportatorilor rusi pe pietele externe”.

author avatar
Adina Mutar
239 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger