AcasăNewsPutin si Trump, una scurta la Paris

Putin si Trump, una scurta la Paris

Donald si Vladimir se pregatesc sa incurce iar lumea

Liderii de la Kremlin si de la Washington vor participa amandoi la comemorarile sfarsitului primului Razboi Mondial, organizate in capitala Frantei, unde sunt asteptati peste 60 de sefi de stat si de guvern.

Donald si Vladimir se pregatesc sa incurce iar lumea

Pretedintii Vladimir Putin si Donald Trump vor discuta ”pentru scurt timp” si de maniera informala in marja comemorarilor de la Paris, a anuntat ieri un consilier al Kremlinului. Intalnirea ar putea avea loc in timpul unui dejun de lucru la Palatul Elysee. „S-a convenit ca liderii rus si american sa se intretina pentru scurt timp la Paris. Vorbim despre un contact informal dupa care se va confirma ca o intalnire mai ampla va avea loc la Buenos Aires” in cadrul summitului G20, a declarat consilierul Iuri Usakov. Marti, purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmiri Peskov, a precizat ca organizarea unei intrevederi bilaterale intre cei doi lideri la Paris ar fi fost „dificila” din cauza „programului incarcat al comemorarilor si al ceremoniilor”.
„Putin si Trump se vor intalni totusi in marja comemorarilor si se vor pune de acord asupra datei la care se vor putea intalni si discuta de maniera mai ampla”, a declarat el. De partea sa,  Donald Trump a mentionat , luni, ca „probabil nu” va avea o intalnire cu omologul sau rus la Paris, afirmand ca nu este sigur ca „va fi locul adecvat” pentru o astfel de intalnire.
Potrivit Kremlinului, o intalnire „lunga” intre cei doi presedinti este in schimb deja prevazuta in marja summitului G20 de la Buenos Aires, care va avea loc pe 30 noiembrie si 1 decembrie.

„O astfel de intalnire la Buenos Aires este deja in pregatire. Ne punem de acord cu americanii asupra datei si orei si va trebui, evident, sa ne intelegem asupra chestiunilor care vor fi abordate”, a spus Iuri Usakov. Prima  intalnire a celor doi sefi de stat avut loc in iulie 2017 in marja summitului G20 de la Hamburg, in Germania. Primul summit bilateral Trump-Putin a avut loc la Helsinki, in iulie, dupa care Trump a primit critici dure in SUA pentru ca, in ciuda declaratiilor sale, s-a aratat prea conciliant cu liderul de la Kremlin.

author avatar
Tudor Borcea
139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger