Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Putin si Erdogan au inaugurat Turkish Stream

Putin si Erdogan au inaugurat Turkish Stream

Autor:

Presedintii Rusiei si Turciei au celebrat ieri, in Turcia, depasirea unei etape-cheie in construirea strategicului gazoduct care leaga cele doua tari via Marea Neagra si ilustreaza apropierea Ankarei de Moscova.

 

putin Putin si Erdogan au inaugurat Turkish StreamIn cursul unei ceremonii cu mare pompa la Istanbul, cei doi sefi de stat au asistat, via o retransmisie video, la pozarea ultimei tevi ce formeaza tronsonul submarin lung de 930 km denumit Turkish Stream, un ”proiect istoric”, a subliniat Recep Erdogan.

tevi Putin si Erdogan au inaugurat Turkish Stream

Ultima teava a gazoductului a fost coborata in mare sub ochii celor doi sefi de stat

Format din doua conducte paralele, gazoductul va transporta anual 31,1 miliarde de metri cubi de gaz pompat in Rusia. Urmeaza acum finalizarea partii terestre a tronsonului, aflata in Turcia, inainte de deschiderea vanelor, prevazuta anul viitor. Turkish Stream, a carui constructie a debutat in 2017, va permite Rusiei sa-si exporte gazele catre Turcia dar si catre Europa, ocolind Ucraina. ”Va transporta Turcia intr-un important hub” energetic, a declarat Vladimir Putin. Sectiunea submarina, care se intinde pana la o adancime de aproximativ doi kilometri, conecteaza orasele rus Anapa si turc Kiyiköy. Acest tronson a fost pus cu ajutorul celei mai mari nave de constructii marine, Pioneering Spirit. Dupa criza diplomatica din 2015, Rusia si Turcia coopereaza strans in domeniul energiei, cooperare ilustrata prin prima centrala nucleara din Turcia facuta de rusi, dar si in sectorul armamentului.


1 Comentariu la Putin si Erdogan au inaugurat Turkish Stream

  1. Coman

    O sa vina in curand ziua cand Putin o sa intre si peste noi cu tancurile. Puterea lui creste, forte nevazute se pregatesc din umbra. Si noi ce facem? Ne atacam aliatii si vrem Roexit, nu mai e bine in NATO si UE, vrem suveranitate si independenta, sa vezi ce suveranitate ne da taica Putin ne arat el suveranitate sub senilele tancurilor


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!