AcasăNewsPutin revizuieste strategia de securitate nationala a Rusiei

Putin revizuieste strategia de securitate nationala a Rusiei

Nimic nou sub soare, Putin e cel mai tare

Presedintele Federatiei Ruse a decis sa modifice strategia de securitate nationala a tarii, o noua versiune urmand sa-i fie prezentata spre examinare pana la sfarsitul acestui an, a anuntat Consiliul de Securitate.

Vladimir Vladimirovici nu numai ca pluseaza ”la extern”, dar creste si ca Fat Frumos in sondaje

”Presedintele rus a decis sa revizuiasca Strategia de securitate nationala pentru a asigura suprematia politicii statului in sfera securitatii nationale, sistemului de interese nationale si al prioritatilor nationale”, se arata intr-un comunicat al Consiliului de Securitate al Federatiei Ruse, informeaza Sputnik. O noua versiune a Strategiei de securitate nationala pana in 2020 a fost deja examinata de catre Comisia interministeriala a Consiliului de Securitate, insarcinata cu planificarea strategica. Versiunea elaborata a Strategiei va fi examinata de catre Vladimir Putin pana la sfarsitul anului in curs.

Neutralizarea noilor amenintari contra interselor nationale

In timpul discutiilor cu privire la proiectul in chestiune, membri comisiei au subliniat necesitatea utilizarii resurselor interne rusesti cat mai eficace posibil. ”In acelasi timp, participantii au exclus izolarea tarii, subliniind ca o politica externa activa, dezvoltarea cooperarii cu alte state, atragerea investitiilor si tehnologiilor straine trebuie sa completeze eforturile facute pentru a moderniza economia si a intari securitatea nationala a Federatiei Ruse”, stipuleaza documentul. Comunicatul mai precizeaza ca Strategia urmareste consolidarea eforturilor autoritatilor societatii civile pentru crearea conditiilor interne si externe favorabile realizarii prioritatilor nationale si neutralizarea noilor amenintari impotriva intereselor nationale.

Popularitatea ”tarului” a atins un nou record

Potrivit unui sondaj recent, popularitatea lui Vladimir Putin a atins un procent de 89,9%, depasindu-l pe cel de 89,1%, inregistrat in iunie 2015. Cota de popularitate a presedintelui rus a atins un ”maxim istoric” frizand 90%, indica un sondaj realizat de Centrul Panrus de studiere a opiniei publice, VTsIOM. Potrivit specialistilor Centrului, ”un asemenea nivel favorabil activitatilor presedintelui este legat, inainte de toate, de evenimentele din Siria, raidurilor aviatiei rusesti impotriva pozitiilor jihadiste. Socilolgii reamintesc ca in ultimele 18 luni, cota de popularitate a lui Putin nu a scazut sub 80%. ”Cota de popularitate a presedintelui a inceput sa creasca in primavare lui 2014, urmare reatasarii Crimeeei si Savastopol la Rusia: in martie 2014, ea afisa o medie de 72,2%, in aprilie 82,2% si in mai 86,2%”, ,indica site-ul VTsIOM.

author avatar
Tudor Borcea
262 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger