AcasăNewsPutin, probleme cu focul

Putin, probleme cu focul

Angajatii centrului comercial au fugit primii in momentul izbucniri focului, desi aveau atributii in securitate si evacuare de urgenta

Presedintele Rusiei s-a deplasat ieri in orasul siberian Kemerovo, la locul incendiului care a ucis cel putin 64 de oameni, din care 41 copii, la un centru comercial, denuntand o ”neglijenta criminala”, pe fondul maniei opiniei publice.

Angajatii centrului comercial au fugit primii in momentul izbucniri focului desi aveau atributii in securitate si evacuare de urgenta

Chiar daca cauzele sinistrului nu au fost inca stabilite, autoritatile le atribuie unor numeroase incalcari ale normelor de securitate. ”Ce s-a intamplat aici? Nu este vorba de actiuni armate, nici de o scapare de gaz intr-o mina. Oamenii, copiii, venisera aici pentru a se destinde. Vorbim de probleme demografice dar prea multi oameni mor. Din ce cauza? Din cauza unei neglijente criminale, acelui merge si asa”, a declarat Putin, care a vizitat la spital si victimele incendiului. ”Unii semneaza orice doar pentru a obtine bani”, a adaugat Putin, referindu-se la cele cinci persoane arestate printre care chiriasul localului unde s-a declansat incendiul, directorul societatii care administra centrul comercial si un membru al firmei de securitate suspectat ca a debransat alarmele sonore cand focul a izbucnit, potrivit Comitetului rus de Ancheta.

”Criminali”, ”vrem adevarul”

La Kemerovo, mii de oameni furiosi au iesit ieri in strada, in fata sediului administratiei regionale, scandand ”criminalilor” si ”adevarul”, denuntand coruptia si incapacitatea autoritatilor si cerandu-le demisia .

Locuitorii din Kemerovo au cerut demisia autoritatilor acuzandu le de coruptie

Schimburi dure de vorbe au avut loc intre protestatari si viceguvernatorul regiunii, Serghei Tiviliev, care s-a asezat in genunchi cerand iertare oamenilor.Potrivit primelor elemente ale anchetei, consecintele incendiului de la centrul comercial au fost agravate de defectele de fabricatie ale cladirii (deschisa in 2013) , obstructia iesirilor de siguranta si dezactivarea sistemului de alarma de catre un agent de securitate. Sistemul de alarma era defect din 19 martie, a indicat ieri Comitetul de Ancheta, si nu a mai fost reparat. Mai multi angajati ai centrului comercial au fugit primii in momentul declansarii focului, desi erau insarcinati cu securitatea si organizarea evacuarii in caz de pericol.

Putin s a declarat socat de numarul victimelor

Numeroase rumori au circulat in oras cu privire la un numar mai mare de victime decat cel anuntat oficial, ceea ce l-a obligat pe primarul Ilie Serediuk sa deschida morga orasului, la presiunea unui grup de protestatari, pentru ca acestia sa constate ca bilantul autoritatilor este exact. Locuitorii din Kemerovo au alcatuisera o lista in care figurau 85 de persoane disparute.

author avatar
Tudor Borcea
99 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger