Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Putin, ocupat cu defilarea

Putin, ocupat cu defilarea

Autor:

Rusia a sarbatorit ieri 73 de ani de la victoria URSS asupra Germaniei naziste, etaland, ca de obicei, o parada militara la Moscova. O comemorare care-i reuneste pe rusi in ciuda diferentelor de opinii politice.

 

rusia mare Putin, ocupat cu defilarea

Blindatele si avioane au zguduit Piata Rosie

”Poporul nostru s-a batut pana la moarte. Nici o tara nu a suferit o asemenea invazie”, a lansat Putin, in timp ce Piata Rosie vibra de greutatea blindatelor si de vuietul noilor avioane de lupta ce brazdau cerul Moscovei. De altfel, Putin a profitat de eveniment sa prezinte ultimele inovatii militare ale Rusiei. Liderul de la Kremlin s-a deplasat apoi la mormantul Soldatului Necunoscut, impreuna cu premierul israelian , Benjamin Netanyahu si presedintele sarb Aleksandar Vucic.

Traiasca lupta pentru pace

In discursul sau, Vladimir Putin a evocat invazia Germaniei naziste si a atras atentia ca razboiul ”este mereu o provocare pentru viata insasi” iar tarile trebuie sa ”constientizeze ca lumea este foarte fragila”. ”Reste deschisa dialogului pe toate chestiunile legate de securitatea globala, este pregatita pentru un parteneriat constructiv si echitabil de dragul armoniei, pacii si progresului pe planeta”.

putin Putin, ocupat cu defilarea

In lipsa ”aliatilor” occidentali, alaturi de Putin a stat premierul israelian Benjamin Netanyahu

URSS a pierdut aproximativ 27 de milioane de persoane in al doilea Razboi Mondial iar victoria din 1945 a fost ridicata la rang de mit fondator al patriotismului si maretiei Rusiei. De altfel, Putin i-a denuntat pe cei care vor ”sa rescrie istoria” si sa minimalizeze rolul URSS in victoria contra nazistilor. 1,6 milioane de persoane recunoscute ca veterani de razboi traiesc inca in Rusia.

”Terminator”, ”Pumnal”, MiG-uri si Suhoi

Defilari militare au avut loc si in alte orase rusesti in timp ce o ceremonie a fost organizata si la baza militara rusa Hmeimim din Siria, unde Putin il sustine pe presedintele sirian Bashar al-Assad. Numeroase noutati militare au fost prezentate la defilarea din Moscova, in special avioanele de a cincea generatie Su-57.

avioane Putin, ocupat cu defilarea

In premiera, au fost prezentate rachetele supersonice ”invincibile” Kinjal, purtate de aparate MiG-31

Un vehicul blindat botezat ”Terminator” sau avioane MiG-31 purtand rachete supersonice ”Kinjal” (Pumnal), calificate ”invincibile” de catre Putin, au participat la aceasta parada. In premiera, au fost prezentate si drone de fabricatie ruseasca. In total, peste 13.000 de soldati au defilat impreuna cu 159 de tipuri de vehicule, printre care 75 de avioane.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 17-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!