AcasăNewsPutin: Mania noastra fata de Turcia nu se va atenua

Putin: Mania noastra fata de Turcia nu se va atenua

Indiferent de ce spun cutiile negre, Putin nu uita si nu iarta

Presedintele Federatiei Ruse a invitat ”experti britanici” sa participe la analiza uneia din cutiile negre ale bombardierului rusesc doborat in 24 noiembrie de catre aviatia turca la frontiera siriana, a anuntat, ieri, Kremlinul.

Indiferent de ce spun cutiile negre, Putin nu uita si nu iarta

Cutia neagra a avionului Suhoi-24 doborat de aparate F-16 turcesti a fost recuperata de catre armata rusa iar Putin a ordonat, marti, ca ea sa nu fie deschisa ”decat in prezenta expertilor straini”, informeaza Le Parisien. Potrivit Kremlinului, experti britanici au fost chemati sa participe la analiza datelor uneia din cutiile negre ale aparatului. Cererea lui Putin a fost facuta in timpul unei convorbiri telefonice cu premierul britanic David Cameron. In egala masura, Kremlinul a mai informat ca  Putin si Cameron ”au discutat despre stabilirea unei cooperari la nivelul diferitelor structuri guvernamentale”, neprecizand daca este voba de o cooperare la nivel militar sau intre serviciile secrete ale celor doua tari. Inregistratorul de bord al aparatului doborat i-a fost prezentat lui Putin de catre ministrul rus al Apararii. Seful statului a prevenit insa ca descifrarea datelor nu va modifica atitudinea Rusiei si nu va atenua mania sa impotriva Turciei dupa aceasta ”tradare”, cum a calificat doborarea avionului de catre armata turca. ”Indiferent de rezultate, atitudinea noastra fata de ceea ce a facut Turcia nu se va schimba. Repet, am considerat Turcia ca o tara nu numai prietena dar si ca un aliat in lupta impotriva terorismului. Nimeni nu se astepta din partea sa la aceasta lovitura pe la spate”, a declarat Putin, citat de Sputnik.

Medvedev: Nu am raspuns simetric Ankarei

Premierul rus Dmitri Medvedev a declarat ieri  ca doborarea avionului rusesc putea fi un pretext pentru declansarea unui razboi dar guvernul rus s-a limitat doar la sanctiuni impotriva Turciei, relateaza Russia Today. ”Evident ca un conflict armat era cel mai rea optiune in situatia actuala. Din aceasta cauza a fost luata decizia de a nu se raspunde simetric la ceea ce au facut turcii, care au violat dreptul international si au comis un act de agresiune impotriva tarii noastre, ba chiar si un pretext pentru declansarea unui razboi”, a spus Medvedev la o emisiune televizata.

Fiul lui Erdogan neaga orice legatura cu ISIS

Bilal Erdogan (35 de ani) , unul din cei patru copii ai presedintelui Recep Tayyip Erdogan, a negat orice implicare in contrabanda cu petrol a Daesh. El a declarat, pentru Corriere della Sera, ca firma sa (constructii) nu face afaceri in Mediterana, in Siria sau in Irak, noteaza Ria Novosti. Saptamana trecuta, Moscova l-a acuzat pe presedintele turc ca, impreuna cu familia sa, este implicat in traficul cu petrol extras din teroitoriile controlate de ISIS. Bilal a precizat ca fratele sau, Burak, are o companie de transport insa camioanele sale nu pot fi utilizate pentru transportarea de petrol.

Jurnalisti rusi expulzati din Turcia

Autoritatile turce au expulzat o echipa de filmare a postului Rossiya 1, in timp ce Ankara nu a oferit nici o explicatie, estimeaza Russia Today. Jurnalistii emisiunii ”Corespondent special” au fost arestati in 7 decembrie in provincia Khatai (sud-est) la frontiera cu Siria, in timp ce se deplasau in provincia vecina Gaziantep, dupa ce ar fi incalcat ”regulamentul pentru jurnalistii straini prezenti in Republica Turca”. Ministerul rus de Externe a calificat actiunile autoritatilor turce ca ”inacceptabile”.

author avatar
Tudor Borcea
359 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger