AcasăNewsPutin l-a rugat pe Hamilton sa nu-l mai stropeasca

Putin l-a rugat pe Hamilton sa nu-l mai stropeasca

Lewis, lasa sampania...

La ceremonia de premiere a invingatorilor Formulei 1 de la Soci, Vladimir Putin i-a cerut castigatorului campionatului, britanicul Lewis Hamilton, sa nu-l pulverizeze cu sampanie. Anterior, presedintele rus fusese deja victima a acestei traditii.

Lewis lasa sampania

„Nu va voi pulveriza. Anul trecut, nu eu am fost cel care a facut-o. A fost altcineva”, a spus pilotul de la Mercedes. Putin l-a felicitat, duminica, pe pilotul britanic pentru victorie, vizitandu-l inainte de ceremonia de decernare a Marelui Premiu al Rusiei la Formula 1. In 2015, Hamilton l-a stropit deja pe presedintele rus cu sampanie la ceremonia din 2015 a Marelui Premiu de la Soci. Parand sa ignore ca, pe podium, langa el se afla presedintele Rusiei, britanicul si-a sarbatorit victoria cu traditionala baie de sampanie agitata in prealabil, udand sacoul lui Putin, inainte ca garzile de corp sa intervina.

Putin e patit in 2015 pilotul de la Mercedes i a murat sacoul

Ulterior britanicul a afirmat ca nu a fost intentia lui sa-l ude pe liderul de la Kremlin, desi din imaginile surprinse reiese contrariul. Pe Internet, reactiile au fost pozitive, oamenii laudand ”curajul” pilotului britanic. Duminica, Hamilton a castigat la Soci, etapa a 16-a a Campionatului Mondial de Formula 1, urmat de colegul sau Valtteri Bottas. Hamilton a obtinut a 70-a sa victorie din cariera si a 8-a din acest sezon cu timpul de 1h27min25sec181/1000. Pe locul doi, Bottas a realizat un timp de 2sec545/1000 iar pe pozitia a treia a venit Sebastian Vettel (Ferrari) la 7sec487/1000.

author avatar
Tudor Borcea
458 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger