AcasăNewsPutin joaca in „Petrica si lupul”

Putin joaca in „Petrica si lupul”

Inca o amenintare la adresa NATO

Extinderea capabilitatilor NATO pe flancul estic, inclusiv si mai ales in Romania, continua sa scoata din sarite Rusia. Alianta nord-atlantica impresureaza Moscova cu trupele amplasate de la Marea Baltica la Marea Neagra, iar Vladimir Putin vede cum „imperiul” pe care il conduce isi mareste granita comuna cu dusmanul de moarte.

Inca o amenintare la adresa NATO

Tocmai acest tablou cu nuante cenusii l-a determinat pe presedintele rus sa-si pregateasca un discurs cat se poate de dur cu ocazia ultimei sale iesiri in public. Putin s-a intalnit miercuri cu omologul sau finlandez, iar conferinta de presa i-a dat posibilitatea sa-l pe Petrica, indragitul personaj din povestea „Petrica si lupul”, de Serghei Prokofiev: a transmis inca o amenintare la adresa NATO, nimeni nu mai stie a cata in ultima vreme!

„Trebuie sa reactionam”

In contradictie cu imaginea pacifista afisata pe durata Cupei Mondiale, Vladimir Putin si-a aratat acum coltii. Extinderea infrastructurii militare NATO obliga Rusia sa reactioneze pe masura, da asigurari mai marele de la Kremlin: „Sigur ca trebuie sa urmarim ce se intampla si sa consolidam propria infrastructura. Trebuie sa reactionam la aparitia componentelor sistemului antibalistic american in apropierea frontierelor noastre”.

In opinia lui Putin, sistemele de aparare americane implementate in Romania pot fi utilizate si pentru lansarea de rachete cu raze medie de actiune. Ceea ce, in termeni militari, se traduce printr-o amenintare la adresa Rusiei! Ca sa renunte la „ofensiva”, Moscova asteapta din partea NATO o initiere a dialogului pe tema masurilor ce trebuie luate cu privire la declansarea acestei noi curse a inarmarii.

Dupa Romania, urmeaza Polonia

Statele Unite ale Americii au instalat un scut antiaerian pe teritoriul Romaniei, la Deveselu, sistem de aparare despre care insusi ministrul Apararii, Mihai Fifor, a declarat ca detine rachete balistice! Chiar daca s-a grabit sa usuie porumbelul ce-i scapase, mesajul lui Fifor a fost tradus cum se cuvine la Moscova. Urmatoarea miscare a americanilor pe tabla de sah o reprezinta construirea unui sistem asemanator si in Polonia. In felul acesta, de la Baltica la Marea Neagra, Federatia Rusa s-ar vedea inconjurata de trupele NATO (e drept, reduse numeric)!

In 2017, generalul Viktor Poznihir, unul dintre cei mai importanti oameni ai Statului major al armatei ruse, afirma: „Prezenta elementelor antibalistice in baze din Europa, la bordul unor nave militare aflate in mari si oceane situate in apropierea Rusiei, creeaza capabilitati ofensive puternice, mentinute secrete, pentru lansarea un atacuri rapide cu rachete nucleare impotriva Rusiei”.

Sisteme Aegis la Deveselu

Apararea antibalistica americana opereaza cu interceptoare terestre (fixe si mobile) si maritime, ce sunt capabile sa lanseze rachete pentru interceptarea tuturor dispozitivelor armate care ameninta SUA. Pe Coasta de Vest, exista cel putin 13 sisteme terestre de interceptare antiracheta, dar planurile prevad o extindere la 44 a numarului rampelor de lansare!

Sistemul Aegis, instalat pe nave militare sau pe platforme maritime, are rolul de a intercepta rachete cu raza scurta si medie de actiune, fiind utilizat in ceea ce se numeste „scutul antiracheta NATO” din Europa. Scopul declarat il reprezinta contracararea amenintarilor Iranului, insa perceptia generala este ca au fost instalate ca sa trimita un mesaj clar Rusiei. Sistemele Aegis sunt instalate la baza de la Deveselu si vor fi montate si in Polonia. De asemenea, o alta componenta a scutului antiracheta de la Deveselu este sistemul terestru mobil de mare altitudine THAAD, instalat pe camioane militare.

author avatar
Nicholas Cezar
388 afisari

4 COMENTARII

  1. Era un copilaș la defilare in Rusia si la un moment dat se strica de ras cand vede un tanc rusesc ca se rastoarna cu senilele in sus ca un bondar asa rad si eu de Putin cand vorbeste. In sens ca granitele Rusiei se apropie de Nato nu vice-versa. Putin are un pahar ? plin si ne povesteste despre tragedia faptului ca e un deget gol si melodrama continua caci ce se intampla daca se goleste tot.

  2. Dar sunt si tari care vor autodeterminare, Belarus, Georgia, Azerbaigian, Ucraina etc
    Uite eu vreau unirea cu Basarabia.

  3. Deși, în dexonline, papagalii au introdus și cuvîntul ” capabilitate ”, tîmpenia respectivă NU EXISTĂ, sau nu ar trebui, fiind o altă dovadă a imbecilității care face vraiște în scăfîrliile unora dintre primii chemați să apere, să respecte și să promoveze Limba Română, ca scriitorii la gazete. Cuvîntul este CAPACITATE (în sens nu doar cantitativ, logistic, ci și intelectual etcetera), prostoboilor. ” Capabilitate ” fiind redundant și absolut inutil, pe lîngă dovadă (a faptului) că unii sînt handicapați mentali.

  4. ori ce ar zice unii Putin e cel mai tare sef de stat la ora actuala. A adus Rusia in prim plan mai ales din punct de vedere militar spre jena .altora care se tot laudă cu ce arme si armata faină au…
    L-am vazut pe Putin prezentat in mas-media ca e campion la Judo, face sport, tir călărie parasutism , piloteaza avioane face scufundari submarine etc vorbeste 4 limbi straine. Mai dati-mi un exemplu asemanator la nivel de sef de stat sa va vad.. domnilor ce-l minimalizati pe Putin ca sef de stat mai ales.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger