Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Putin inaugureaza centrala nucleara a lui Erdogan

Putin inaugureaza centrala nucleara a lui Erdogan

Autor:

”Vom lansa, impreuna cu prietenul meu Vladimir Putin, constructia centralei nucleare de la Akkuyu, o investitie de 20 de miliarde de dolari pentru viitorul Turciei”, a anuntat ieri presedintele turc Recep Erdogan.

 

centrala 2 720x390 Putin inaugureaza centrala nucleara a lui Erdogan

Dupa ce importa la greu gaz rusesc, Erdogan va deveni dependent si de uraniul rusesc, odata cu demarerea centralei de la Akkuyu

Inca de luni, Erdogan anunta pe contul sau Twitter ca va inaugura inceperea constructiei acestei centrale aflate in provincia Mersin, in regiunea mediteraneeana. Incepand de ieri, Putin se afla intr-o vizita de trei zile in Turcia si nu putea sa lipseasca de la demararea santierului primei centrale nucleare turce, mai ales ca va fi construita de rusi (Rosatom). Un acord major intre cele doua tari dar si un semn de putere dorit de multi ani de Erdogan. Si, fireste, o modalitate pentru Turcia de a-si dezvolta propria industrie energetica. medalion putin 720x404 Putin inaugureaza centrala nucleara a lui ErdoganDar, cum spuneam, centrala este construita de rusi iar Ankara va trebui sa importe uraniu de la Putin pentru a-i alimenta reactoarele. Ceea ce va spori dependenta fata de Rusia. La ora actuala, Turcia cumpara 55% din gazul sau de la rusi si incearca sa-si reduca dependenta de Moscova dar are putine optiuni sau mai deloc in a gasi parteneri. Primul reactor al centralei va intra in serviciu in 2023, a declarat ieri Putin. Potrivit directorului Rosatom, Alexei Lihacev, peste 350 de firme turcesti sunt pregatite sa participe la realizarea acestui proiect. Centrala va acoperi 10% din nevoile Turciei in materie de energie si va garanta ”securitatea energetica” a tarii, a notat Recep Erdogan.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!