AcasăNewsPutin il copiaza pe Daea

Putin il copiaza pe Daea

Tarul spune ca Rusia este granarul Europei, lumii, Universului

Agricultorii rusi se pregatesc de fulminante productii de cereale/hectar, liderul de la Kremlin estimand ca Federatia Rusa va inregistra ”o recolta record si in acest an”, in ciuda primaverii care a fost ploioasa si friguroasa. Dar, a dat asigurari Putin, economia nationala ”afiseaza o crestere stabila”.

Tarul spune ca Rusia este granarul Europei lumii Universului

Putin a facut acest anunt sambata, in cadrul unei intalniri cu ministrul Dezvoltarii economice, Maxim Orechkin, si cu ministrul Industriei si Comertului, Denis Manturov. Orechkin a confirmat ca productia agricola din acest an ”va bate recordurile precedente”, chit ca vremea nu a tinut cu Rusia, noteaza Sputnik, in timp ce agentia de analiza SovEcon si-a revizuit si ea previziunile privind recoltele de cereale din Rusia din acest an.

A combine harvests wheat in a field of the Solgonskoye farming company near the village of Talniki southwest of the Siberian city of Krasnoyarsk Russia August 28 2016 Picture taken August 28 2016 REUTERSIlya Naymushin RTX2NG68

”Ele ar trebui sa atinga 133 milioane de tone si astfel Rusia sa bata recordul absolut inregistrat in 1978, in epoca URSS, de 127,4 milioane de tone. Anul trecut, Rusia a obtinut cea mai mare recolta de grau din istoria moderna, 115 milioane de tone. Evocand o ”economie aflata pe drumul unei cresteri durabile”, Putin a declarat ca spera ca guvernul va lua ”masuri suplimentare pentru a mentine aceasta tendinta si a asigura ritmuri de crestere superioare nivelului mondial, pana in 2020”. Se prea poate ca optimismul liderului de la Kremlin sa le tina de foame celor afectati de scaderea rublei, de somaj, judecand dupa cat de bine e insurubat la carma tarii. Paradoxal, Rusia este o superputere in materie de resurse naturale si o superputere militara, dar veniturile rusilor scad de la an la an. Anul trecut, 20 de milioane de rusi traiau sub pragul saraciei. In  ciuda unei cresterei a activitatii economice, recesiunea care a lovit Rusia a fost marcata de explozia preturilor si scaderea dramatica a puterii de cumparare si a consumului.

author avatar
Tudor Borcea
184 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger