AcasăNews„Putin e un hot”

„Putin e un hot”

Proteste violente la Sankt Petersburg, dupa modelul „vestelor galbene”. Un miting anti-Putin a fost reprimat in forta, cu 70 de persoane arestate de politie si de membri ai garzii nationale.

Mai mult de 2.000 de oameni au participat la mitingul opozitiei din al doilea oras al Rusiei cu pancarte pe care se putea citi „Putin este un hot” sau „Putin nu este etern”. Protestatarii, printre care se aflau si sustinatori ai liderului opozitiei, Alexei Navalnii, fost dusi cu forta in dubele politiei, desi manifestatia a fost autorizata de autoritatile locale. In mai multe orase din tara au fost organizate proteste, soldate, la nivel national, cu peste 120 de arestari. Vladimir Putin, a carui popularitate scazut de la 90% la 60%, a promulgat in luna martie o lege contestata care prevede pedeapsa cu inchisoarea pentru persoanele gasite vinovate de ”ofense la adresa simbolurilor statului”.

Police officers detain opposition protesters during a May Day rally in Saint Petersburg Russia May 1 2019 REUTERSIgor Russak

Presedintele rus a provocat nemultumirea populatiei din cauza unor masuri controversate privind cresterea varstei de pensionare sau majorarea taxei pe valoarea adaugata. Increderea publica in liderul de la Kremlin a ajuns la cel mai scazut nivel din ultimii 13 ani, chiar daca Putin  a castigat lejer alegerile din martie 2018, problemele economice si sanctiunile occidentale impotriva Rusiei au slabit rubla si veniturile populatiei.

author avatar
Andrei Coman
264 afisari

2 COMENTARII

  1. Daca un rus are indoieli asupra lui Putin il rog sa reflecteze. Iar daca un tanar rus nu s-a dumirit inca il rog sa vizioneze superproductia Amercana-Canadiana-Romana-Franceza – Belgiana din 2018, filmul artistic Kursk. In Romania nu il recomand tinerilor ca e prea dur. Nici soldatilor. Il recomand doar ofiterilor romani.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger