AcasăNewsPutin descopera saracia rusilor si ofera rachete pe saturate

Putin descopera saracia rusilor si ofera rachete pe saturate

Tarul a prezentat pe un ton belicos o intreaga panoplie de arme ce pot relansa cursa inarmarilor in orice moment

Liderul de la Kremlin a promis, ieri, sa amelioreze traiul rusilor si sa reduca de doua ori nivelul de saracie ”inadmisibila” in Rusia, in cursul urmatorilor sase ani. Fix durata viitorul mandat pe care, aproape sigur, il va obtine, la alegerile prezidentiale din 18 martie. Vladimir Putin a prezentat si noile arme rusesti, ”indestructibile, netedectabile, care lovesc precum meteoritii”. ”Nimeni nu a vrut sa ne vorbesca, nimeni nu a vrut sa ne asculte. Ascultati-ne acum”, a lansat presedintele rus.

Tarul a prezentat pe un ton belicos o intreaga panoplie de arme ce pot relansa cursa inarmarilor in orice moment

La mai putin de doua saptamani de la scrutinul prezidential, Vladimir Putin si-a inceput discursul sau anual privind starea natiunii (rostit in fata camerelor reunite ale Parlamentului, Consiliul Federatiei si Duma de stat) insistand pe necesitatea de a ameliora ”binele” populatiei si pe necesitatea investitiilor in infrastructuri si sanatate, pentru a se evita ca Rusia ”sa ramana in urma”, ceea ce ar fi ”principala amenintare” la adresa tarii. ”Viitorii ani vor fi decisivi pentru viata Rusiei”, a insistat Putin, estimand ca ”esentiala dezvoltarea bunastarii tarii”. ”Trebuie sa rezolvam una dintre sarcinile-cheie ale deceniului urmator: asigurarea unei cresteri reale si pe termen lung a veniturilor cetatenilor si reducerea ratei saraciei de doua ori in sase ani”. Numarul persoanelor care se confrunta cu saracia in tara a trecut de la 42 de milioane in anul 2000 la circa 20 de milioane in prezent, a aratat Putin. Presedintele a pus accent pe importanta avansurilor tehnologice pentru ca Rusia, ”care are un potential colosal” in materie, sa nu ramana in afara ”revolutiei tehnologice” a secolului 21.

Parole, parole, parole…

Vladimir Vladimirovici se afla la comanda Rusiei de 18 ani si candideaza pentru un al patrulea mandat de sase ani la Kremlin, la alegerile care vor avea loc in 18 martie.

Nivelul saraciei in Rusia a crescut in ultimul mandat al lui Putin 2012 2018 marcat de o recesiune economica dar asta a uitat sa precizeze liderul de la Kremlin

Fara nici o opozitie reala. Dar, in ciuda promisiunilor cu marea si sarea in cursul returului la Kremlin, in 2012, dupa patru ani de stat in postul de prim ministu, ultimul sau mandat a fost marcat de o scadere a nivelului de trai a populatiei, o crestere a saraciei, consecinta a cresterii preturilor intre 2014 si 2016, dupa scaderea pretului petrolului si a scanctiunilor occidentale legate de criza ucraineana.

Nucleare,  hipersonice , drone submarine…

Dupa bunastarea promisa, Vladimir Putin, pe un ton belicos, a prezentat noile arme rusesti, laudand calitatea si tehnologia inalta a acestora. Liderul de la Kremlin a apreciat ca ele ”sunt imposibil de interceptat”. Aceste arme includ noi rachete nucleare de croaziera, o drona submarin si o noua racheta hipersonica. Acest arsenal, a apreciat Putin, face ”inutila” apararea antiracheta a NATO si pune ”definitiv” capat incercarilor Occidentului de a ”frana dezvoltarea Rusiei”. In privinta noii rachete nucleare de croaziera, testata toamna trecuta, Putin a afirmat ca raza ei de actiune este ”practic nelimitata”. ”Iar viteza si manevrabilitatea ei permit sa invinga orice sistem antiracheta”. Si dronele submarin dispun de o ”raza de actiune intercontinentala”, pot avea ogive nucleare si sunt capabile sa atace portavioane si instalatii costiere. ”Si ele sunt invulnerabile”, tinand seama de viteza si adancimea la care se deplaseaza. In privinta rachetei hipersonice Avangard, care zboara cu 20 de ori mai repede decat viteza sunetului, poate lovi tintele ”ca un meteorit, ca o minge de foc”, a declarat Putin, evocand si o alta reacheta hipersonica, Kinzhal si varianta noua a rachetei balistice intercontinentale Sarmat, denumita de Occident ”Satan”.

Scutul american devine inutil

Un atac nuclear contra unui aliat al Moscovei, a avertizat Putin, va fi considerat un atac impotriva Rusiei si va antrena o riposta imediata. ”Nu au reusit sa franeze Rusia”, a lansat liderul de la Kremlin apropo de Occident. ”Acum, ei trebuie sa tina cont de o noua realitate si sa inteleaga ca tot ce am spus astazi nu este un bluf”. ”Sper ca ce am afirmat astazi va calma orice potential agresor. Masurile inamicale luate impotriva Rusiei, precum desfasurarea sistemului antiracheta american sau celui a infrastructurilor NATO din ce in ce mai aproape de frontierele noastre, vor deveni fara efect din punct de vedere militar”, a avertizat liderul de la Kremlin. Vladimir Putin a subliniat insa ca doctrina militara rusa este ”pur defensiva” si ca niciodata Moscova nu va lovi prima”.

author avatar
Tudor Borcea
217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger