AcasăNewsPutin da de pereti cu imigrantii si critica slabiciunea Europei

Putin da de pereti cu imigrantii si critica slabiciunea Europei

Vladimir Putin spune ca UE si-a lasat valorile pe mana arabilor, musulmanilor si africanilor

Discutand despre aspectele multietnice ale politicii interne a Rusiei, liderul de la Kremlin a cerut sa nu fie urmata experienta europeana in acest domeniu, care, potrivit lui, are mari erori.

Vladimir Putin spune ca UE si-a lasat valorile pe mana arabilor, musulmanilor si africanilor

Vladimir Putin a declarat, in cadrul unei reuniuni a Consiliului federal pentru relatii interetnice, in Astrahan,  ca este convins ca politica migratorie a Uniunii Europene ameninta direct viitorul Europei. Pentru a-si justifica aceasta declaratie, Putin a trecut in revista infractiuni grave comise de unii emigranti care au venit in Europa din Orientul Mijlociu sau din Africa. El a amintit in special un caz de viol comis asupra unui baietel austriac de catre un imigrant, a carui condamnare a fost, in final, anulata. ”O societate care nu poate sa-si proteje copiii nu are, astazi, nici un viitor”, a estimat liderul de la Kremlin. Pe de alta parte, seful statului a sugerat ca ceea ce se intampla la ora actuala in Uniunea Europeana este rezultatul ”culpabilitatii in fata acestor emigranti” si al ”eroziunii valorilor nationale traditionale”. ”E chiar greu de inteles ce fac ei acolo”, a subliniat Putin, citat de Rossiya segodnia. Un alt exemplu oferit a fost cel al unui refugiat irakian care a fost acuzat ca a violat un minor de 10 ani, la Viena, si care a pledat vinovat. Totusi pedeapsa initiala a fost partial anulata din cauza informatiilor incomplete asupra incidentului. ”Tribunalul l-a achitat din doua motive: nu vorbea limba tarii si nu a inteles ca baiatul nu dorea sa fie violat”, s-a scandalizat Putin.

Potrivit Organizatiei internationale pentru migratie si a agentiei Frontex, un milion de emigranti ar putea numara UE pana la sfarsitul anului. 21 de milioane de straini non europeni traiesc la ora actuala in cele 28 de tari ale UE.

author avatar
Tudor Borcea
703 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger