AcasăNewsPutin da bunastare la tot poporul si ameninta SUA si...

Putin da bunastare la tot poporul si ameninta SUA si aliatii

Promisiuni pentru norod si rachete fara numar la restul lumii

La primul sau discurs sustinut in fata deputatilor si senatorilor din Adunarea Federala dupa realegerea lui, in martie 2018, presedintele Vladimir Putin le-a promis rusilor o ameliorare a situatiei lor “incepand din acest an”, chiar daca recunoaste ca „saracia ii apasa efectiv pe oameni”.

Promisiuni pentru norod si rachete fara numar la restul lumii

Putin a castigat alegerile prezidentiale cu  76% din voturi, este deja cel mai longeviv lider al Rusiei de la Stalin pana in prezent, dar popularitatea sa este in scadere,  economia este afectata de sanctiunile  reciproce cu puterile occidentale, inclusiv Uniunea Europeana, iar tehnologia spatiala si noile rachete balistice intercontinentale nu asigura bunastarea natiunii ruse.  “Nu trebuie sa asteptam, ci sa imbunatatim situatia incepand de acum . Din acest an, rusii trebuie sa simta o ameliorare. 19 milioane de persoane traiesc astazi sub pragul de saracie. Este prea mult”, a spus Putin. Liderul de la Kremlin nu a spus nimic despre efectele cresterii varstei de pensionare, cea mai  nepopulara masura a guvernului din ultimul deceniu, dar a anuntat ca este necesar sa se puna in functiune un „contract social” pentru populatia aflata in nevoie si de sustinere pentru familii, in scopul cresterii natalitatii si pensiilor. Mai greu de realizat, in contextul  cresterii TVA de la 1 ianuarie si scaderi a veniturilor populatiei in ultimii cinci ani.

Rusia e pregatita sa tinteasca si are ce are cu Romania

Statele Unite au ignorat in mod flagrant prevederile Tratatul Fortelor Nucleare Intermediare (INF) prin amplasarea de sisteme terestre de lansare a rachetelor in Romania si Polonia, spune Vladimir Putin care avertizeaza ca Rusia ia in calcul desfasurarea de rachete capabile sa loveasca ‘teritoriile unde se afla centrele de decizie’, in cazul in care SUA vor instala noile sisteme de armament in Europa. Rusia e pregatita “sa tinteasca”, desi nu cauta confruntarea si  nu va face primul pas in desfasurarea unor rachete ca replica fata de iesirea Statelor Unite din Tratatul Fortelor Nucleare Intermediare (INF) incheiat cu Washingtonul in 1987. Ca si in alte dati, presedintele rus a acuzat SUA de incalcarea Tratatului INF prin instalarea de lansatoare de rachete Mk-41 in dispozitivul de aparare antiracheta din Romania si Polonia, despre care Moscova spune ca  ar putea fi utilizate pentru lansarea rachetelor de croaziera cu raza intermediara de actiune. In rest, liderul de la Kremlin vrea ca UE sa faca demersuri  pentru refacerea relatiilor cu Rusia (”Speram ca Uniunea Europeana, liderii statelor europene vor face eventual pasi reali pentru revenirea la relatii politice si economice normale cu Rusia. Cetatenii acestor tari sunt interesati de aceasta cooperare”), critica politica SUA ( „departe de a fi prietenoasa”) si campaniile de sanctiuni impotriva Rusiei, „care sunt nelegitime din punct de vedere al legislatiei internationale”.

author avatar
Andrei Coman
264 afisari

3 COMENTARII

  1. In traducere libera diplomatica – Tătâne, mai dati drumu conturilor miliardarilor nostri ca ne omoara cu zile! Mai dati zahar, carne, vodca, oo,.. Hai sa fim ca fratii si-n Crimeea ca cumnatii.

  2. Cer Ue si lui Donald convoIe de vodca si la miliardari drept la 50€/luna din cont cam cat ia o mamaie in Sibieria…

  3. Eu nu stiu cine i-a speriat pe rusii astia ca numai ei ataca… Siria Cecenia Afganistan Ucraina Donbas Crimeea…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger