AcasăNewsPutin armeaza rachetele. Tinte: Bucuresti si Washington!

Putin armeaza rachetele. Tinte: Bucuresti si Washington!

„Rusia este pregatita pentru o noua criza «cubaneza», daca America vrea una”

Cand intri in hora cu cei mari, trebuie sa iti asumi ritmul. Stii pasii, ramai in joc, nu-i stii, esti trimis unde ti-e locul, la masa aplaudacilor.

Rusia este pregatita pentru o noua criza cubaneza daca America vrea una

Printr-o conjunctura a unor decizii luate in trecut, Romania s-a luat de mana cu America, Germania, Anglia si Franta si vrea sa valseze si ea pe ringul politicii internationale. Problema e ca, de ceva vreme, in incapere si-a mai facut aparitia un petrecaret, prilej pentru ca o parte dintre nuntasi sa se retraga „la o tigara”. Chefliu notoriu si faimos scandalagiu, rusnacul pare neinfricat, se ia la harta cu toata lumea, isi flutura pumnii ca niste obuze pe deasupra capetelor celorlalti meseni si vrea cu orice pret sa-i cante lui muzica.

Vladimir Putin este complet schimbat in 2019, a lasat deoparte orice discurs diplomatic si arata ca stapaneste la perfectie retorica razboiului, fiind pregatit de lupta. Dupa ce in discursul despre Starea natiunii si-a permis sa faca din SUA o tinta pentru rachetele sale, liderul de la Kremlin a revenit, dezvoltand subiectul. CNN prezinta, intr-o analiza efectuata de specialisti pe geopolitica, amenintarea transmisa de Putin: „Eu sunt pregatit pentru o noua criza a rachetelor din Cuba, daca America vrea asta. Rusia nu intentioneaza sa desfasoare ea prima astfel de rachete nucleare in Europa. Insa, daca aceste rachete sunt desfasurate si livrate pe continentul european, ele vor genera grave amenintari pentru Rusia. In acest context, o spun clar si raspicat – Rusia este constransa sa desfasoare armamente care pot fi utilizate nu doar impotriva teritoriilor de unde ar aparea o amenintare directa, ci si impotriva teritoriilor in care sunt situate centrele de decizie pentru folosirea rachetelor”.

„Armamente care pot fi utilizate impotriva teritoriilor de unde ar aparea o amenintare directa”. Inseamna Romania si al ei centru militar american de la Deveselu; inseamna Germania si Italia (unde mai sunt puternice baze SUA), poate insemna si Polonia (langa Varsovia a inceput deja constructia unui sistem balistic asemanator celui din Romania). E clar? Este!

„Impotriva teritoriilor in care sunt situate centrele de decizie pentru folosirea rachetelor” inseamna SUA. America e vizata de lovituri daca… Toti analistii militari au tradus cum trebuie mesajul lui Putin, interpretatirle personale nu-si au locul.

Submarine nucleare in largul coastelor americane

Urmand un scenariu atent pregatit, televiziunea de stat din Rusia nu a pierdut timpul si, imediat dupa declaratiile lui Putin a dat drumul unei emisiuni („Vest Nedeli”) in cadrul careia, nicio surpriza, s-a discutat despre bombardarea Americii! Si care ar fi tintele?, a ridicat mingea la fileu unul dintre invitati. Evident, regizorul de platou avea grafica pregatita, iar in imagini a aparut harta SUA cu tintele marcate – Casa Alba, dar si Camp David (statul Maryland, resedinta prezidentiala), Pentagonul si Langley (statul Virginia, sediul CIA) sau Jim Creek, McClellan si Fort Ritchie, ultimele trei fiind baze militare.

Si, totusi, de unde pot fi lansate rachetele hipersonice ale lui Putin? De pe submarinele nucleare trimise in largul coastelor americane, este raspunsul dat de televiziunea de stat rusa. O astfel de racheta hipersonica („Zircon”), lansata din adancuri, poate lovi tinta in mai putin de patru minute (zborul hipersonic presupune o viteza de cinci ori mai mare decat viteza sunetului!).

La Paris, ingrijorare, la Bucuresti, bataie cu oua

In vreme ce la Bucuresti vorbele lui Vladimir Putin n-au starnit nicio reactie (romanii sunt ocupati sa se bata cu oua, au grija catuselor, pe ei ii doare-n dos de rachetele rusesti), in marile cancelarii europene e vanzoleala mare.

Nu stim daca s-au purtat negocieri pe ascuns, insa ceva s-a intamplat, caci Occidentul si-a cam schimbat optica in chestiunea Venezuela. De unde pana acum erau trup si suflet cu orice decizie lua Washingtonul, azi europenii resping cu fermitate interventia militara pentru inlaturarea presedintelui Nicolas Maduro!

De la Madrid si pana la Paris, din Berlin la Roma se transmite ca UE nu va sprijini invadarea Venezuelei de catre trupele americane (Federica Mogherini)! Mai mult, Grupul de la Lima (alcatuit din tari ostile lui Maduro) respinge si el folosirea fortei militare impotriva liderului de la Caracas, iar Brazilia chiar a avut o pozitie ferma in acest sens: „De pe teritoriul tarii noastre nu va decola niciun avion de lupta american trimis sa bombardeze Venezuela!” (general in rezerva Hamilton Mourao, vicepresedintele Braziliei).

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.594 afisari

7 COMENTARII

  1. Pentru obiectivele tinta ale rusiei,aflate la noi,nu sunt necesare arme nucleare,obiectivele fiind mici si compacte,ei au rachete cu incarcaturi de kilotone de tip conventional.Daca nu avem arme eficiente de doborare a acestor rachete,eventual tunuri cu laser automate,bateriile patrioate nu vor face fata.Amenintarile lui putin sunt mai mult facute pentru aparare,adica sa nu indrazneasca nato sa desfasoare la ei,sau si la ei,vreun razboi hibrid de ultima ora,avand ca rezultat distrugerea din interior a federatiei si implicat occidentul sa puna mana pe bogatiile solului si mai ales a subsolului de acolo.Sa vedem daca Venezuela va cadea in titulatura de colonie.

    • Este foarte usor de vazutcine Este agresor si cine se apara de agresor. Este de ajuns Sa te uiti pe o harta a lumii(daca Nu esti dintr_o tabara sau Alta) si te bei lamurii imediat (daca esti correct cu fine insuti) cine are Cele Mai multe baze military si unde. Cine II destept Nu Mai striga ce I se spune de unii deveniti licurici convinsi(din interes) ci vor vedea adevarulgol golut si se vor ingrozi cind i_si vor da seama ca sint manipulati. Pina Nu e prea tirziu Sa ne trezim di hipnoza indusa de cei vinduti pe Un pumn de dolari a car or valoare curind VA fi nula.

  2. Orice electromecanism trecut printr-un camp electromagnetic isi pierde determinarea functia si orientarea.La fel putem achizitiona un satelit japonez singurul in lume capabil sa trimita proiectile in meteoriti, el ar identifica sateliti ostili, fara sateliti devii incompatibil si vulnerabil. La fel drone submersibile care identifica submarine. Exista un moment H cand trapa torpedoului hangar rachete al submarinului tulbura apele detectabil si un moment Y in care racheta e submersata ? deasupra apei apoi desfacuta trapa de reactie apoi incepe treptat orientarea si reactia rachetei. Intre acest X si Y ramane un timp de criza 20-25 sec pt un Awacs racordat la interceptori sa poata declansa o ploaie de artificii… ?. Cu conditia ca Awacs sa fie legat la o drona de urmarire submarina restul istorie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger