AcasăNewsPutin anunta o superflota marina

Putin anunta o superflota marina

Liderul de la Kremlin spune ca noile nave de lupta contribuie la ”echilibrul strategic” mondial

Rusia a sarbatori ieri Ziua Marinei cu ceremonii care au avut loc in toata tara, din Kamceatka in Kaliningrad. Principala defilare navala a avut loc in Sankt-Pertersburg, sub ochiul avizat al liderului de la Kremlin.

Liderul de la Kremlin spune ca noile nave de lupta contribuie la echilibrul strategic mondial

Rusia isi va consolida in acest an flota militara cu 26 de nave de lupta noi din care patru vor fi echipate cu temutele rachete de croaziera Kalibr, a lansat Vladimir Putin cu ocazia ceremoniilor din Sankt-Petersburg. Putin a subliniat ca flota ruseasca a primit deja in acest patru nave de suprafata, o nava anti-sabotaj si trei nave de alimentare. Rachetele Kalibr care au o raza de actiune de 1900 km sunt echivalentul rachetelor americane Tomahawk. Sunt capabile sa dejoace apararea antiaeriana la mica altitudine si au fost folosite de fortele rusesti inclusiv pentru a lovi tinte in Siria de pe navele rusesti aflate in Marea Mediterana. Comandantul flotei rusesti din Marea Neagra aflata in Sevastopol (Crimeea), viceamiralul Alexandr Moiseiev, a indicat ca fortele sale  vor primi sase noi nave pana la sfarsitul anului.

A fost prezentat si un nou submarin diesel electric

Dupa ce a inspectat trupese si i-a salutat pe marinarii aliniati pe cheiul Amiralitatii din Sankt -Petersburg, Vladimir Putin, in calitate de presedinte si comandant al fortelor armate, a tinut un discurs in care a salutat ”curajul, valoarea si spiritul marinarilor” dar si performantele marinei rusesti: ”Ea asigura cu succes securitatea (Rusiei), contribuie la lupta contra terorismului international si are un rol esential in mentinerea echilibrului strategic”. Prin fata ochilor lui Putin au trecut 40 de nave de lupta apartinand flotelor Balticii, Nordului, Marii Negre si flotilei din Marea Caspica. Printre navele rusesti mobilizate au figurat noua fregata din clasa Gorshkov, o corveta Steregushchi si un submarin cu propulsie diesel-electrica.

Fregata de ultima generatie din clasa Gorshkov

A fost prezentata si o vedeta-drona. 4000 de marinari au luat parte la defilare, urmati de avioanele fortelor navale din care aparete Su-33, MiG-29K si elicoptere Ka-52K si Ka-27M.

author avatar
Tudor Borcea
289 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger