Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Puternicii lumii se pregatesc de razboi

Puternicii lumii se pregatesc de razboi

Autor:

In nesabuinta sa de a-i speria pe presupusii sai inamici, Phenianul a lansat o racheta balistica deasupra teritoriilor Japoniei. Coreea de Sud reactioneza simuland lansarea a opt bombe care ar fi putut aneantiza conducerea Coreii de Nord. Trump lasa sa se inteleaga ca este gata sa lanseze o actiune militara.

 

racheta balistica nord coreea 720x405 Puternicii lumii se pregatesc de razboiRacheta balistica lansata de Phenian a zburat deasupra insulei japoneze Hokkaido, acesta fiind primul proiectil nord-coreean ce a zburat deasupra Japoniei din 1998. Acest lucru este considerat inacceptabil de comunitatea internationala.

Mimand razboiul

traseu racheta balistica nord coreea Puternicii lumii se pregatesc de razboiIn replica, Coreea de Sud a facut o demonstratie de forta si a anuntat ca avioane militare de tip F-15K au lansat opt bombe de tip MK84 asupra unei singure pozitii (ca si cum ar fi fost punctul de cpmanda al Coreii de Nord) in poligonul de tragere Taeback Pilsung. Purtatorul de cuvant al Administratiei de la Seul a declarat ca liderul Coreei de Sud, Moon Jae-in a dorit “sa prezinte capabilitatea unor represalii puternice impotriva Coreei de Nord”. Practic, intr-un conflict real, un astfel de atac aerian ar fi putut decapita sitemul politico-militar de la Phenian. Astfel, tensiunile din Peninsula Coreeana au escaladat la o cota ce nu mai poate exclude un conflict regional cu potential de extindere la nivel global.

Trump pune cartile pe masa

donald trump 465x390 Puternicii lumii se pregatesc de razboiPresedintele american Donald Trump a atentionat din nou Coreea de Nord, afirmand ca ‘toate optiunile sunt pe masa”, dupa ce Phenianul a lansat o racheta balistica deasupra Japoniei. „Lumea a primit foarte clar ultimul mesaj al Coreei de Nord: acest regim si-a aratat dispretul pentru vecinii sai, pentru toti membrii Natiunilor Unite si pentru normele minimale ale unui comportament international acceptabil’, a subliniat Trump. Presedintele american a atentionat de mai multe ori ca ar putea folosi forta militara impotriva Coreei de Nord, daca aceasta nu va pune capat programelor sale balistic si nuclear. Insa pana acum Washingtonul s-a multumit sa desfasoare manevre militare comune cu Seulul. Ceea ce nu mai este de ajuns, spun analistii militari americani.



    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!