AcasăNewsPuterea pierde majoritatea in Senat: Iosif Secasan (PDL)si Cezar Magureanu (UNPR) si-au...

Puterea pierde majoritatea in Senat: Iosif Secasan (PDL)si Cezar Magureanu (UNPR) si-au anuntat demisia

Senatorii Iosif Secasan si Cezar Magureanu si-au anuntat, marti, in plen, demisia din PDL si, respectiv, UNPR, primul trecand la PNL, iar celalalt declarand ca ramane independent.

Democrat-liberalul Iosif Secasan, care a fost ales in colegiul uninominal 2 din Circumscriptia electorala 11 Caras-Severin, a anunta ca va trece la PNL. De asemenea, senatorul Cezar Magureanu a anuntat ca demisioneaza din functia de vicelider al UNPR, declarand ca va ramane independent, potrivit Mediafax.

La acest moment, puterea si opozitia au cate 66 de senatori, in conditiile in care numarul minim necesar pentru asigurarea cvorumului este de 68. In Senat distributia mandatelor este urmatoarea: PDL – 45 de senatori, inclusiv Iulian Urban – independent afiliat PDL si Radu F. Alexandru, care fost numit recent la CNA; UDMR – 8 senatori si UNPR – 13 senatori.

Opozitia are 66 de senatori: PSD – 41 de senatori PNL – 25 de senatori De asemenea, exista doi senatori neafiliati niciunui grup parlamentar: Mircea Geoana, exclus in toamna din PSD, si Cezar Magureanu, care marti si-a anuntat demisia din UNPR si a precizat ca va activa ca independent. De acestia din urma depinde asigurarea cvorumului la Senat, necesar pentru desfasurarea sedintelor dar si pentru adoptarea legilor organice.

151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger