AcasăNewsPuterea da rateuri la Camera

Puterea da rateuri la Camera

Batalia politicienilor, bucuria politistilor. Angajatii MAI au scapat de disponibilizari, dupa ce legea a cazut cu brio la Camera Deputatilor.

In ciuda scandalului, parlamentarii puterii nu au reusit sa reia votul pe legea privind disponibilizarile din MAI

Dupa nenumarate ezitari si amanari, puterea a riscat sa supuna votului final proiectul referitor la desponibilizarea a aproape 10.000 de politisti. Nu este vorba despre o victorie a Opozitiei, ci de defectarea majoritatii, 23 de deputati din arcul guvernamental refuzand sa contribuie la adoptarea legii (nu au votat sau au votat contra). Rebeliunea a pornit de la reprezentantii minoritatilor nationale altele decat cea maghiara, care nu au putut fi convinsi sa voteze legea nici macar de Emil Boc, in pofida eforturilor depuse de acesta personal in cursul diminetii. Cert este ca parlamentarii coalitiei au descoperit la final ca au doar 150 de voturi “pentru”, in conditiile in care proiectul avea nevoie de minimum 167 pentru trecere, fiind vorba de o lege organica. Rezultatul a fost puternic ovationat de Opozitie, dar mai ales de reprezentantii Asociatiei Politistilor. Care au asistat la lucrarile plenului Camerei imbracati cu tricouri inscriptionate “Nu disponibilizarilor” si “Nu decimati Politia”.

Anastase o da iar in bara

Nedorind sa lase puterea tratata cu refuz, Roberta Anastase a incercat sa o scoata la vopsea, fortand revotarea proiectului. Asta desi presedintele de sedinta, Ioan Oltean, declarase deja legea respinsa. Argumentul folosit de Anastase: legea fiind una organica, era nevoie tot de 167 de voturi si pentru respindere, nu numai pentru adoptare. In acest scop, Anastase a insistat pe langa Varujan Pambuccian, liderul deputatilor minoritatilor, sa ceara revotarea proiectului, reprosandu-I totodata “lipsa de colegialitate”. Demers plin de nervi dar inutil, fapt constat intr-un final si de presedinele Camerei Deputatilor, care a recunoscut, printr-un comunicat, respingerea legii cu bucluc.

author avatar
Simona Badulescu
211 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger