Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Puscarie la sauditi pentru spionarea telefonului sotului

Puscarie la sauditi pentru spionarea telefonului sotului

Autor:

Persoanele casatorite prea curioase de convorbirile sau mesajele jumatatii lor pe telefon se expun la pedepse mari, a anuntat ieri ministrul saudit al Informatiilor.

 

saudite 720x482 Puscarie la sauditi pentru spionarea telefonului sotului

FILE PHOTO:A Saudi woman uses the Careem app on her mobile phone in Riyadh, Saudi Arabia, January 2, 2017. Picture taken January 2, 2017. REUTERS/Faisal Al Nasser/File Photo

”Cei ce se vor deda la astfel de practici , femei si barbati, trebuie sa se gandeasca de doua ori inainte de a o face. Spionarea telefonului sotului sau sotiei se pedepseste cu o amenda de 500.000 de riyali (108.000 euro) si cu un an de inchisoare”, a precizat ministerul intr-un comunicat. Aceasta dispozitie se inscrie in cadrul unei noi legi privind cybercriminalitatea, intrata in vigoare saptamana trecuta, si care trebuie, potrivit autoritatilor, sa ”protejeze moralitatea oamenilor, a societatii dat si a vietii private”. Legea a fost adoptata ca raspuns unei ”cresteri continue a delictelor cibernetice cum ar fi santajul, frauda sau defaimarea”. Arabia Saudita este una din tarile lider in materie de utilizare a telefoanelor mobile si a retelelor sociale pe cap de locuitor. Mai mult de jumatate din populatia regatului are mai putin de 25 de ani si vede era digitala ca viitorul tarii si ca un refugiu in fata conservatorismului si autoritatilor. In trecut, legislatia saudita asupra cybercriminalitatii a fost criticata de organizatiile internationale pentru apararea drepturilor omului. Zeci de sauditi au fost condamnati in virtutea vechii legislatii pentru ca au postat comentarii critice fata de autoriutati, pe retelele sociale, mai ales pe Twitter. Anul trecut, autoritatile le-au cerut cetatenilor sa denunte activitati pe care le considera suspecte de caracter ”terorist” pe social media, via o aplicatie mobila.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!