Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Pulovere pentru elefanti

Pulovere pentru elefanti

Autor:

Din cauza iernii aspre, in regiunea Uttar Pradesh (nord) femeile dintr-un sat au luat aceasta initiativa in sprijinul animalelor gazduite intr-un parc al asociatiei Wildlife SOS.

 

elefanti 1 Pulovere pentru elefanti

Tricotarea unei singure piese dureaza 4 saptamani

Contrar paturilor cu care oamenii acopera animalele mari (cai, bovine etc) in cazul temperaturilor scazute, dar care cad adesea atunci cand ele sunt in miscare, puloverele tricotate de femeile din Uttar Pradesh au maneci si gat, deci o eficienta termica mult mai mare. Fondatorul centrului de gazduire Wildlife SOS, Kartick Satyanarayan, a precizat ca elefantii gazduiti aici (multi suferind de exploatare sau scapati din mainile traficantilor) sunt mai vulnerabili maladiilor precum pneumonie sau artrita decat cei aflati complet in salbaticie.

elefanti 5 Pulovere pentru elefanti

Un pulover XXXXL are 4 metri inaltime

Pentru a face cele 20 de pulovere necesare elefantilor, femeile au muncit inca de anul trecut, un singur astfel de pulover masurand 4 metri inaltime fiind tricotat in patru saptamani. In afara de protejarea animalelor, aceasta initiativa ajuta si la educarea comunitatii Kalandar, altadata cunoscuta pentru ca practica dresura de ursi si de elefanti. Wildlife SOS a lansat un amplu program de reconversie a activitatilor diferitelor comunitati din regiune, promovand diverse munci pentru asigurarea traiului in defavoarea exploatarii animalelor.elefanti 4 Pulovere pentru elefanti    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!