AcasăNewsPuigdemont, retinut in Germania

Puigdemont, retinut in Germania

Fostul lider catalan, Carles Puigdemont, a fost retinut, ieri, in Germania, dupa ce autoritatile din Spania au emis mandat international de arestare. Carles Puigdemont a fost oprit de politistii care controleaza autostrazile din landul german Schleswig-Holstein, in apropierea granitei Germaniei cu Danemarca. Curtea Suprema de la Madrid a emis, vineri, mandate internationale de arestare pentru sase politicieni catalani care au fugit in strainatate, inclusiv fostul premier Carles Puigdemon. In total, aceeasi Curte a decis judecarea a 25 de politicieni separaristi pentru rebeliune, delapidare si incalcarea dispozitiilor statului. Aflat initial in Finlanda, Puigdemont a reusit sa evite aplicarea mandatului si a parasit tara. Acesta se indrepta spre Belgia. Carles Puigdemont este acuzat de frauda si rebeliune. Daca va fi gasit vinovat risca pana la 30 de ani de inchisoare. Pe numele sau comlplet Carles Puigdemont i Casamajó, cel retinut este un jurnalist si politician catalan, expresedinte ales al Generalitatii din Catalonia. La 10 ianuarie 2016 a fost ales presedinte a Generalitatii de catre Parlamentul Cataloniei. Puigdemont s-a casatorit in anul 2000 cu o jurnalista din Romania, Marcela Topor. Ei au doua fiice, Magalí si Maria. El vorbeste catalana, engleza, franceza, romana si spaniola.

Fostul lider catalan, Carles Puigdemont, a fost retinut, ieri, in Germania, dupa ce autoritatile din Spania au emis mandat international de arestare.

Fostul lider catalan Carles Puigdemont a fost retinut ieri in Germania dupa ce autoritatile din Spania au emis mandat international de arestare<br >Carles Puigdemont a fost oprit de politistii care controleaza autostrazile din landul german Schleswig Holstein in apropierea granitei Germaniei cu Danemarca Curtea Suprema de la Madrid a emis vineri mandate internationale de arestare pentru sase politicieni catalani care au fugit in strainatate inclusiv fostul premier Carles Puigdemon In total aceeasi Curte a decis judecarea a 25 de politicieni separaristi pentru rebeliune delapidare si incalcarea dispozitiilor statului Aflat initial in Finlanda Puigdemont a reusit sa evite aplicarea mandatului si a parasit tara Acesta se indrepta spre Belgia Carles Puigdemont este acuzat de frauda si rebeliune Daca va fi gasit vinovat risca pana la 30 de ani de inchisoare Pe numele sau comlplet Carles Puigdemont i Casamajó cel retinut este un jurnalist si politician catalan expresedinte ales al Generalitatii din Catalonia La 10 ianuarie 2016 a fost ales presedinte a Generalitatii de catre Parlamentul Cataloniei Puigdemont s a casatorit in anul 2000 cu o jurnalista din Romania Marcela Topor Ei au doua fiice Magalí si Maria El vorbeste catalana engleza franceza romana si spaniola

Carles Puigdemont a fost oprit de politistii care controleaza autostrazile din landul german Schleswig-Holstein, in apropierea granitei Germaniei cu Danemarca. Curtea Suprema de la Madrid a emis, vineri, mandate internationale de arestare pentru sase politicieni catalani care au fugit in strainatate, inclusiv fostul premier Carles Puigdemon. In total, aceeasi Curte a decis judecarea a 25 de politicieni separaristi pentru rebeliune, delapidare si incalcarea dispozitiilor statului. Aflat initial in Finlanda, Puigdemont a reusit sa evite aplicarea mandatului si a parasit tara. Acesta se indrepta spre Belgia. Carles Puigdemont este acuzat de frauda si rebeliune. Daca va fi gasit vinovat risca pana la 30 de ani de inchisoare. Pe numele sau comlplet Carles Puigdemont i Casamajó, cel retinut este un jurnalist si politician catalan, expresedinte ales al Generalitatii din Catalonia. La 10 ianuarie 2016 a fost ales presedinte a Generalitatii de catre Parlamentul Cataloniei. Puigdemont s-a casatorit in anul 2000 cu o jurnalista din Romania, Marcela Topor.  Ei au doua fiice, Magalí si Maria. El vorbeste catalana, engleza, franceza, romana si spaniola.

author avatar
Catalin Dumitrescu
170 afisari

1 COMENTARIU

  1. Am mai declarat: Indiferent de arestarea lui Piegmont, de arestarile catalanilor care au demonstrat si demonbstreaza pasnic, CATALUNIA va fi INDEPENDENTA. Va fi o noua tara. Catalanii au decis asta prin vot coplesitor majoritar. Madridul TREBUIE sa plateasca pentru toate aceste agresiuni impotriva unei natiuni pasnice. INDEPENDENTA o vom avea si noi, Ardealul SI Banatul. O vrem din 1 decembrie, 1918. Avem insa un dezavantaj: suntem mai slabi decat catalanii. Dar pana la urma vom reusi. Avem nevoie de sprijinul unei mari puteri europene, cum este ANGLIA. Ardealul Si Banatul vom fi membrii ai Commonwealth. Suntem siguri de asta. Prof. Emil Aluas, Presedinte-Fondator, Fundatia PRO WEST, Cluj-Budapesta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger