Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Puigdemont, retinut in Germania

Puigdemont, retinut in Germania

Autor:

Fostul lider catalan, Carles Puigdemont, a fost retinut, ieri, in Germania, dupa ce autoritatile din Spania au emis mandat international de arestare.

 

Puigdemont 1 665x500 Puigdemont, retinut in Germania

Fostul lider catalan, Carles Puigdemont, a fost retinut, ieri, in Germania, dupa ce autoritatile din Spania au emis mandat international de arestare. Carles Puigdemont a fost oprit de politistii care controleaza autostrazile din landul german Schleswig-Holstein, in apropierea granitei Germaniei cu Danemarca. Curtea Suprema de la Madrid a emis, vineri, mandate internationale de arestare pentru sase politicieni catalani care au fugit in strainatate, inclusiv fostul premier Carles Puigdemon. In total, aceeasi Curte a decis judecarea a 25 de politicieni separaristi pentru rebeliune, delapidare si incalcarea dispozitiilor statului. Aflat initial in Finlanda, Puigdemont a reusit sa evite aplicarea mandatului si a parasit tara. Acesta se indrepta spre Belgia. Carles Puigdemont este acuzat de frauda si rebeliune. Daca va fi gasit vinovat risca pana la 30 de ani de inchisoare. Pe numele sau comlplet Carles Puigdemont i Casamajó, cel retinut este un jurnalist si politician catalan, expresedinte ales al Generalitatii din Catalonia. La 10 ianuarie 2016 a fost ales presedinte a Generalitatii de catre Parlamentul Cataloniei. Puigdemont s-a casatorit in anul 2000 cu o jurnalista din Romania, Marcela Topor. Ei au doua fiice, Magalí si Maria. El vorbeste catalana, engleza, franceza, romana si spaniola.

Carles Puigdemont a fost oprit de politistii care controleaza autostrazile din landul german Schleswig-Holstein, in apropierea granitei Germaniei cu Danemarca. Curtea Suprema de la Madrid a emis, vineri, mandate internationale de arestare pentru sase politicieni catalani care au fugit in strainatate, inclusiv fostul premier Carles Puigdemon. In total, aceeasi Curte a decis judecarea a 25 de politicieni separaristi pentru rebeliune, delapidare si incalcarea dispozitiilor statului. Aflat initial in Finlanda, Puigdemont a reusit sa evite aplicarea mandatului si a parasit tara. Acesta se indrepta spre Belgia. Carles Puigdemont este acuzat de frauda si rebeliune. Daca va fi gasit vinovat risca pana la 30 de ani de inchisoare. Pe numele sau comlplet Carles Puigdemont i Casamajó, cel retinut este un jurnalist si politician catalan, expresedinte ales al Generalitatii din Catalonia. La 10 ianuarie 2016 a fost ales presedinte a Generalitatii de catre Parlamentul Cataloniei. Puigdemont s-a casatorit in anul 2000 cu o jurnalista din Romania, Marcela Topor.  Ei au doua fiice, Magalí si Maria. El vorbeste catalana, engleza, franceza, romana si spaniola.


1 Comentariu la Puigdemont, retinut in Germania

  1. Emil Aluas

    Am mai declarat: Indiferent de arestarea lui Piegmont, de arestarile catalanilor care au demonstrat si demonbstreaza pasnic, CATALUNIA va fi INDEPENDENTA. Va fi o noua tara. Catalanii au decis asta prin vot coplesitor majoritar. Madridul TREBUIE sa plateasca pentru toate aceste agresiuni impotriva unei natiuni pasnice. INDEPENDENTA o vom avea si noi, Ardealul SI Banatul. O vrem din 1 decembrie, 1918. Avem insa un dezavantaj: suntem mai slabi decat catalanii. Dar pana la urma vom reusi. Avem nevoie de sprijinul unei mari puteri europene, cum este ANGLIA. Ardealul Si Banatul vom fi membrii ai Commonwealth. Suntem siguri de asta. Prof. Emil Aluas, Presedinte-Fondator, Fundatia PRO WEST, Cluj-Budapesta.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 17-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!