AcasăNewsPublicarea dezvaluirilor lui Snowden ar putea fi interzisa

Publicarea dezvaluirilor lui Snowden ar putea fi interzisa

Premierul britanic, David Cameron (foto jos) nu mai vrea sa citeasca in ziare dezvaluirile lui Snowden

Premierul britanic, David Cameron, da starul pentru interzicerea dezvaluirilor lui Edward Snowden, „cartita” NSA, care au pus pe jar marile puteri.

Snowden a reconfigurat harta aliantelor lumii, fugind la rusi cu o carca de date compromitatoare despre spionajul intre aliati.

Premierul britanic, David Cameron (foto jos) nu mai vrea sa citeasca in ziare dezvaluirile lui Snowden
David Cameron

Ziua si dezvaluirea

Toate scandalurile legate de spionajul masiv al agentiei americane NSA au pornit din presa. Tot de acolo au aflat si presedintii, premierii, cancelarii ca au fost ascultati de cel mai puternic aliat, SUA. Fara presa, totul se putea rezolva pe canale particulare. Premierul britanic David Cameron s-a gandit ca aceasta metoda, „inca o zi, inca o dezvaluire Snowden”, trebuie sa inceteze. El a avertizat luni ca Guvernul ar putea lua masuri pentru a opri ziarele sa mai publice informatii furnizate de fostul consultant CIA, in cazul in care presa nu va da dovada de mai multa „responsabilitate” la acest capitol.

Inamicii au de castigat

„Daca ziarele nu vor demonstra o anumita responsabilitate sociala, atunci va fi foarte greu pentru Guvern sa ramana pasiv si sa nu reactioneze”, a afirmat Cameron in fata Parlamentului britanic. Principalul „acuzat” este ziarul „The Guardian”, care a continuat publicarea „unor informatii daunatoare” desi anterior s-a angajat ca va distruge unele documente sensibile.
Premierul britanic a acuzat presa ca, prin publicarea informatiilor furnizate de Snowden, ajuta inamicii Marii Britanii sa ocoleasca supravegherea serviciilor secrete si astfel securitatea tarii este tot mai greu de asigurat. La nivel international, dezvaluirile lui Snowden au dat un avantaj extraordinar Rusiei, care pune piciorul peste tot de unde se retrage SUA, aliantele „istorice” fiind distruse.

author avatar
Adina Mutar
332 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger