AcasăNewsPSD, strans unit in jurul conducatorului iubit

PSD, strans unit in jurul conducatorului iubit

Liviu Dragnea isi securizeaza scaunul, inainte de Congres, dupa modelul Ceausescu

Daca ar mai fi trait, Nicolae Ceausescu s-ar fi ingalbenit de justificata invidie vazand avalansa de mesaje de sustinere in care filialele PSD s-au grabit sa-l ingroape pe presedintele Liviu Dragnea, in avanpremiera Congresului de sambata.

Liviu Dragnea isi securizeaza scaunul inainte de Congres dupa modelul Ceausescu

Dornici (de bunavoie sau la ordin) sa dezminta informatiile de culise conform carora pe Dragnea l-ar paste si o serie de critici si contestatari la Congres, liderii PSD locali au strans toata suflarea social-democrata in sedinte judetene si au decretat la final ca Dragnea e un presedinte care se-nvarte dupa soare. ”Votam in unanimitate sustinerea, respectiv reconfirmarea domnului Dragnea”, ”Totala sustinere pentru cel care a obtinut la carma acestei formatiuni politice rezultate remarcabile”, ”Sustinere neconditionata pentru Liviu Dragnea la conducerea partidului” – sunt doar cateva dintre mesajele care ar fi putut face parte cu cinste din ”mise en place”-ul oricarui congres PCR. Aruncate in avalansa pe piata, mesajele au dublu rol: descurajarea pesedistilor care comploteaza impotriva lui Dragnea si proiectarea in afara formatiunii a imaginii unui partid strans unit in jurul conducatorului mult stimat si iubit. O imagine de dragul careia insusi Dragnea ar putea renunta la belirea actualilor vicepresedinti, multumindu-se doar cu reconfirmarea sa, in uralele salii. Sau asa cel putin sustin voci din PSD, care adauga si ca Dragnea si-ar putea pondera pornirile razboinice tocmai pentru a nu-i starni si mai tare pe dizidenti din moment ce tot taiat acestora mufa in partid si i-a marginalizat la masa deciziilor.

Iliescu si Nastase, la fel de iubiti inainte de a fi maziliti

Realitatea este ca momentul tinerii congresului este unul favorabil lui Dragnea. Argumente sunt mai multe: odata pusa marioneta Dancila in fruntea Guvernului, de Dragnea depinde in mod direct finantarea primariilor si a CJ-urilor – ceea ce inseamna ca orice caraiala a unui primar sau sef de Consiliu Judetean se va lasa cu taierea fondurilor. Tot ”premierul din umbra” Dragnea este cel care are in mana painea si cutitul numirilor in functiile de top din administratie – ca de altfel  si in partid. In plus, in PSD nu exista nici macar un piciorus de lider iar asta face ca Dragea sa nu aiba de fapt un inlocuitor – vorbim aici de un lider capabil sa se impuna din prima secunda si sa tina partidul strans unit. Nu in ultimul rand, inclusiv pesedistii ostili lui Dragnea doresc sa ramana la guvernare si cum nu degeaba se spune ca niciun caine nu pleaca de bunavoie de la macelarie, situatia este un alt mare plus in favoarea actualului lider al PSD. Tras linie si adunat, Congresul de sambata se arata a fi doar un fel de catwalk construit special pentru defilarea manechinului Dragnea. La fel de adevarat este insa si ca alti conducatori stimati si iubiti peste poate la vremea lor (Ion Iliescu, Adrian Nastase, Mircea Geoana) au fost inundati cu mesaje de sustinere si aleasa pretuire chiar inainte de a fi maziliti. Nu zicem ca asa o sa fie si sambata, dar spunem ca asa a fost, de cateva ori, in trecut. Iar istoria, se stie, are prostul obicei de a se repeta cand si cand.

author avatar
Simona Badulescu
308 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger