AcasăNewsPSD se blindeaza

PSD se blindeaza

Pesedistii vor sa-l impiedice pe Klaus Iohannis sa miste-n front

Dai un ban dar stai in fata. Ca sa scape de complicatii si sa-l neutralizeze pe Klaus Iohannis, PSD a cumparat peste noapte parlamentarii care-i lipsesc pentru a trece de unul singur pragul de 50%.

Pesedistii vor sa-l impiedice pe Klaus Iohannis sa miste-n front

PSD a iesit la shopping imediat dupa ce s-a aflat ca presedintele Iohannis vrea sa carpeasca o majoritatea de dreapta in jurul PNL cu ajutorul PMP, USR, UDMR si ALDE. Un ALDE pe care Iohannis l-a momit cu functia de premier pentru a-l dezlipi de PSD. Alertati, pesedistii au negociat (si convenit) venirea la ei in partid a zece parlamentari, fapt care le permite sa faca singuri majoritatea si Guvernul.

Social-democratii il acuza pe Victor Ponta ca a sabotat scorul PSD

Cum procentul PSD trece astfel de 50%, Constitutia il forteaza pe presedinte sa cheme la consultari doar acest partid, iar daca PSD va propune un alt nume decat cel al lui Dragnea (asa cum se spune ca se va intampla), Iohannis va fi obligat sa-l desemneze premier si cu asta basta. Ca acesta va fi finalul o indica si atitudinea liderului ALDE, Calin Popescu Tariceanu. Care ignora cantecele fredonate de sirenele lui Iohannis si spune ca lui ii trebuie alianta cu PSD: ”O sa avem discutii cu cei de la PSD in care sa armonizam cele doua programe de guvernare, programul nostru de guvernare, programul lor de guvernare”. Cat priveste majoritatea de dreapta la care opinteste Iohannis, Tariceanu s-a declarat neinteresat de proiect: ”Se incearca, din cate vad, agregarea unei majoritati asa-numite de centru-dreapta (…) Senzatia mea este ca PNL incearca sa gaseasca o solutie prin care sa iasa din incurcatura, dar astea sunt demersuri si jocuri politice. Eu cred ca, inainte de aceste lucruri, mai importante sunt alte probleme”.

Ponta, pe punctul de a fi mazilit de colegi

Problemele de care are parte PSD din cauza ca s-a oprit chiar sub linia rosie a celor 50 de procente au alimentat aripa anti-Ponta din partid. Care il acuza acum pe fostul premier de ”sabotarea indirecta” a scorului PSD prin sustinerea publica acordata PRU. ”Mesajele pe care colegul nostru de partid Victor Ponta le-a transmis, pe parcursul intregii campanii electorale, au afectat scorul final. Noi, daca mai aveam un procent – sociologii spun acest lucru – puteam fi mai relaxati privind majoritatea”, sustine liderul PSD Olt Paul Stanescu. Iesirea lui Stanescu alimenteaza zvonul conform caruia ar putea avea loc o mazilire a lui Victor Ponta dupa ce tabara Dragnea se va vedea cu sacii urcati in caruta Guvernului.

author avatar
Simona Badulescu
963 afisari

1 COMENTARIU

  1. Este un proverb romanesc=branza buna in burduf de caine,asa este si ponta,a fost un bun prim dar fara caracter,usor alunecos,de aici i s-a tras coborarea.Ce gandire politica sa ai ca sa sprijini,chiar daca indirect,alt partid,care nu avea nici o sansa de accedere in sparlament,poate a fost pus de cineva,de seful sau.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger