AcasăNewsPSD repeta prostia ”Nastase”

PSD repeta prostia ”Nastase”

Liviu Dragnea n-a invatat nimic din trista experienta a colegului Adrian Nastase

Obsedati de ideea transformarii lui Klaus Iohannis intr-un presedinte de paie, pesedistii jumulesc de atributii functia prezidentiala. Cum functia este insa ravnita chiar de Liviu Dragnea, rezulta ori ca pesedistii intentioneaza cu buna stiinta sa-si transforme seful intr-o paiata prezidentiala, ori ca dau dovada de o prostie crasa. Una intr-adevar impardonabila din moment ce PSD-ul are la activ si trista experienta a lui Adrian Nastase.

Liviu Dragnea n a invatat nimic din trista experienta a colegului Adrian Nastase

O experienta petrecuta in anii 2002 – 2004 dar care merita evocata in 2018 – an in care pesedistii demonstreaza ca nu au invatat nimic din ”lectia Nastase”. Pe scurt, ferm convinsi fiind ca ”Bombonelul” lor va schimba Palatul Victoria cu Palatul Cotroceni la alegerile din 2004, pesedeii au indesat cu prerogative si atributii suplimentare desaga presedintelui Romaniei, cu ocazia modificarii Constitutiei. Asta in timp ce fosta viitoare prima doamna Dana Nastase alegea culoarea faiantei si a obiectelor sanitare din toaletele Cotroceniului, dupa cum povesteau la un pahar de vorba social-democratii. Croita dupa nevoile si ambitiile lui Adrian Nastase, noua Constitutie a devenit in schimb jucaria preferata a lui Traian Basescu – castigatorul prezidentialelor din 2004. Alegeri dupa care Basescu a umflat tot potu’ iar Nastase a umflat un cot de puscarie. Un final deloc happy-end si care ar fi trebuit sa dea de gandit pesedistilor de astazi. Imuni la propria experienta, social-democratii s-au setat pe smulgerea prerogativelor prezidentiale de pe Klaus Iohannis. O operatiune exagerata din moment ce este vorba despre Iohannis (un presedinte extrem de comod si mai deloc dispus sa-si foloseasca atuurile conferite de lege in lupta politica) si extrem de paguboasa in cazul in care un pesedist chiar ar ajunge in postura de sef al statului.

Ambitiosul Dragnea risca sa ajunga doar un element de decor

Deocamdata, opera pesedistilor s-a concretizat in scoaterea din joc a presedintelui (care, atentie, doar astazi e Iohannis!) in cazul numirii sefilor Justitiei (respectiv a conducerilor DNA, DIICOT, Parchet General, ICCJ), a sefilor ANCOM si a organizarii referendumurilor. Mai nou, social-democratii vor sa-l elimine pe Iohannis si din schema desemnarii conducerii STS – Serviciu aflat in prezent in subordinea CSAT-ului. Date fiind actuala structura parlamentara si impotenta partidelor din Opozitiei, PSD poate legifera orice vrea, inclusiv sa-l ”cheleasca” de toate atributele serioase pe presedinte. Iar daca viitorul ”chel” va fi Dragnea, asta e, se cheama ca PSD a excelat inca o data in prostie.

author avatar
Simona Badulescu
556 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger