AcasăNewsPSD pierde Primaria Iasi

PSD pierde Primaria Iasi

Decizia de excludere din partid a primarului Mihai Chirica ciunteste panoplia PSD: il lasa fara o primarie de municipiu.

Comisia de etica a organizatiei PSD Iasi a hotarat, marti seara, ca Mihai Chirica nu mai are ce cauta in partid din moment ce refuza sa-si bage mintile-n cap si il ataca ”repetat” pe liderul Liviu Dragnea. Ca urmare, ofuscatii si obedientii pesedisti ieseni au propus conducerii centrale excluderea lui Chirita si nu numai, viceprimarul Gabriel Harabagiu si un fost deputat, Sorin Iacoban, urmand sa fie si ei ”disponibilizati”. Decizia panseaza fara doar si poate orgoliul lui Dragnea, dar cu pretul pierderii Primariei Iasiului. Asta pentru ca legea spune clar ca primarii care demisioneaza isi pierd functia dar cei exclusi de propriile partide isi continua linistiti mandatul. Pe de alta parte, sa nu uitam ca PSD-ul nu mai e ce-a fost la Iasi, mai ales dupa ispravile predecesorului lui Chirita, fostul primar Gheorghe Nichita. De aceea, pierderea primariei municipiului avant la lettre si asta doar din cauza frustrarilor resimtite de Dragnea ar putea fi urmata tot de o paguba si la alegerile din 2020. Varianta valabila desi, in mod cert, Guvernul va avea grija sa-l sara pe Chirita din portie la toate alocarile bugetare viitoare – strategie pe care guresul primar ar putea-o intoarce insa in favoarea sa. Politicile salariale si fiscale aberante, inflatia, cresterea preturilor, scandalurile care se tin lant in PSD pot fi in fond foarte bine exploatate mai ales de un fost pesedist ostracizat de partid fara un motiv serios.

Serban Nicolae, tras pe dreapta de stanga lui

Senatorul pesedist Serban Nicolae nu mai este presedintele Comisiei parlamentare de ancheta care cerceteaza cazul arhivei SIPA. La solicitarea PSD-ului, Nicolae a fost inlocuit, ieri, in aceasta functie de colegul sau de partid si Senat Viorel Salan. Reamintim ca acelasi Serban Nicolae a fost debarcat primavara trecuta, si tot de partid, din fruntea Comisiei juridice a Senatului si de la sefia grupului senatorilor PSD – si asta la cererea expresa a liderului Liviu Dragnea, deranjat atunci de pozitia luata de Nicolae in scandalul starnit de legea gratierii. Acum, Serban Nicolae sustine ca el este cel care a cerut sa fie schimbat de la conducerea Comisiei SIPA. Greu de crezut, dar cum pesedistii tac chitic este clar ca au decis sa puna batista pe tambal.

author avatar
Simona Badulescu
389 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger