AcasăNewsPSD nu iarta Justitia peste vara

PSD nu iarta Justitia peste vara

Tariceanu si Hunor profita fara jena si isi fac imagine pe spatele pesedistilor ajunsi in necaz

Data fiind opozitia ALDE si UDMR, PSD nu poate sa treaca noile Coduri penale prin OUG sau asumarea raspunderii guvernamentale, dar nici nu mai admite vreo intarziere. Solutia: parlamentarii isi vor pierde o juma’ de luna din vacanta cu o sesiune extraordinara.  

Tariceanu si Hunor profita fara jena si isi fac imagine pe spatele pesedistilor ajunsi in necaz

De cand e lumea, fratele-i frate dar branza e pe bani. Ca urmare, bunii parteneri ai PSD-ului, ALDE si UDMR, incearca sa profite din plin de impasul in care Justitia l-a bagat pe Liviu Dragnea, cu PSD cu tot. Prilejul este unul perfect pentru liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu, ale carui aspiratii prezidentiale sunt deja de notorietate. Iar cum pentru un viitor locatar la Cotroceni este esentiala o imagine externa buna, Tariceanu s-a decis sa joace rolul baiatului bun si democrat pur-sange, care nu vrea sa auda de modificarea Codurilor penale prin ordonanta de urgenta sau prin asumarea responsabilitatii, de exemplu. Chiar daca acestea sunt variantele preferate de PSD. ”Va trebui sa facem sesiune extraordinara. Nu va fi o ordonanta de modificare a codurilor. Va rog, scoateti din discutie acest subiect, va spun ca vom merge exclusiv pe calea dezbaterii parlamentare. Nu va fi nici asumarea raspunderii”, a decretat Tariceanu, fara a uita sa adauge si o formula draga urechilor externe: ”Ne aliniem la practicile europene”. Tariceanu nu s-a oprit ci si-a continuat campania de imagine menita sa imbuneze Bruxelles-ul anuntand ca a convenit cu ministrul de justitie Tudorel Toader  sa trimita ”partenerilor externi” un rezumat al modificarilor operate la Codurile penale. Si asta pentru ca liderii UE sa mai fie intoxicati cu informatii false pe tema.

UDMR se opune si ea

Contrar oricarei reguli, UDMR a reuseste de fiecare data sa se aleaga si cu painea bine unsa si cu slanina depozitata in pod. Respectiv profita fara jena de avantajele conferite de sustinerea PSD-ului dar isi si intretine o imagine buna dand la cap pesedistilor – care au nevoie ca de aer de voturile lor mai ales in pragul motiunii de urgenta. Ca urmare, UDMR isi permite sa se puna de-a curmezisul variantelor preferate de PSD – ordonanta de urgenta sau asumarea raspunderii. ”UDMR nu va sustine modificarea Codului Penal altfel decat prin proceduri parlamentare”, a precizat sec liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila. Confruntat cu opozitia ferma a ALDE si UDMR, Liviu Dragnea a confirmat si el, ieri, ca modificarile vor fi adoptate batraneste, pe cale parlamentara, intr-o sesiune de urgenta.

author avatar
Simona Badulescu
959 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger