AcasăNewsPSD, n-ai vrea, totusi, sa si guvernezi?

PSD, n-ai vrea, totusi, sa si guvernezi?

Daca nu se fac 100 de kilometri de autostrada, sa plece acasa. Si daca nu pleaca, sa ramana

A sunat goarna pentru adunarea partidului la Bucuresti, la Comitetul Executiv National. PSD iar are de rezolvat ceva. Ba de astupat o gura flamanda, ba de inchis definitiv gura unui recalcitrant. Cam fiecare sedinta din asta, din cate am vazut pana acum, s-a soldat cu o excludere. Sau cel putin una. Daca altfel nu se poate, foarte bine, imi vine sa zic. Dar nu e de datoria mea sa dau note si, oricum, PSD tine cont doar de el, nu si de alte opinii. De datoria mea este doar sa observ ca dupa intrunirile astea pompoase Romania nu a devenit mai prospera. Nu am vazut mai multi romani intorcandu-se in tara. Dimpotriva.

Daca nu se fac 100 de kilometri de autostrada sa plece acasa Si daca nu pleaca sa ramana

Secretomania care invaluie astfel de adunari nici macar nu mai este enervanta. Mi se pare, mai degraba, amuzanta, desi sunt tentat sa spun ca e stearpa. Este ca si cum partidul se ascunde de el insusi, caci, dintre cei adunati, doar putini, foarte putini stiu despre ce este vorba si de ce s-au strans la un loc. Restul sunt chemati sa ridice mana.

Si-au scos obedienta la plimbare

Comitetul Executiv National are, totusi, spectacolul lui. Propaganda te face sa te gandesti ca, imediat cum se va termina, incep sa rasara spitale in fiecare judet. Plus alea regionale, plus unele europene, iar la anul vine si ala mondial. In realitate, nu apare nici macar un parlit de cainet medical la o scoala. Sigur, rolul CEx nu este sa construiasca spitale si nici nu ar avea cum, pentru mai toti constructorii lucreaza in strainatate. Guvernul, nu zic nu, a creat locuri de munca, dar numai pentru straini, pentru ca niciun roman nu accepta sa lucreze pe salariile oferite. Doar chinezii si vietnamezii sunt interesati de ele, parandu-li-se un gheseft. Si atunci, ce atata CEx pe capul romanilor? Ca sa vada ca ala a injurat partidul? Pai, asta se stia dinainte. Ca sa vada ca baronii si-au schimbat costumele si cravatele?  Ca sa le vada gomosenia si obedienta plimbate prin fata camerelor de filmat?

Nimeni nu e de vina

E foarte bine, spuneam, ca PSD isi curata ograda de uscaturi, atunci cand situatia o impune. Nu isi curata insa si ministerele care taie frunza la caini. Dupa cum arata lucrurile, autostrazile promise vor ramane in acelasi stadiu multa vreme. Viorica Dancila promitea ca cei care au ca sarcina construirea a 100 km de autostrada pana la sfarsitul anului vor pleca acasa daca nu-si fac treaba. Nu stiu de ce s-a agitat atat, pentru ca anul ala s-a incheiat, am intrat in a doua luna a anului urmator si ministerul cu vinovati e la locul lui, e la fel de feciorelnic. Dar si autostrazile promise sunt tot acolo, pe hartie. Partidul cu cea mai mare putere se pierde in scandaluri marunte, in loc sa se lepede de demnitarii care populeaza micile ecrane. Ceea ce pare sa nu inteleaga PSD este ca un ministru nu are rolul de a citi statistici la televizor, ci de a explica de ce s-a ajuns intr-o situatie limita. Si, mai mult, sa spuna si unde e vina lui.

Umflatul muschilor si cam atat

Partidul se pierde in rafuieli verbale cu Iohannis si nu mai are timp sa vada tara cazuta in paragina. Oricum, mai mult de atat nu este in stare sa faca, decat sa scuipe peste gardul Cotrocenilor. Dar partidul isi epuizeaza fortele si in dispute interne, in scandaluri pe care nu le poate stinge pentru ca fratia samsarilor de interese si de cumetrii politice este mai puternica decat doctrina. Si atunci, cum sa te mai ocupi si de guvernare? In timp ce trenurile occidentale zboara cu viteze de peste 250-300 km la ora, ale noastre isi dau duhul la 40 km pe ora, sar de pe sine si mai au putin si deraiaza si cand stau pe loc. Gropile din asfalt se unesc intr-o singura groapa, dar partidul nu vede. El vede doar ca nu stiu ce mahar local maraie impotriva lui si atunci cheama CEx sa-i dea la cap. Bine, zic, dar asta rezolva si dezastrul din Sanatate? Rezolva si cresterea aiuristica a preturilor, justificata doar prin vorbe sau prin vina aruncata in spatele altora? Bine, zic din nou, PSD n-are decat sa faca CEx-uri peste CEx-uri, sa se certe cu bugetul si cu cei care l-au facut, sa analizeze evadarile din partid, prezente si viitoare, dar n-ar vrea sa se ocupe si de guvernare?

author avatar
Valentin Boeru
1.082 afisari

2 COMENTARII

  1. Nu fi copil !
    PSD ar face orice sa le ia cineva guvernarea acuma (cum au facut si cu tehnocratii) ca sa aiba in capul cui sa sparga toate oalele…
    Sa fim seriosi, pana nu ajung la puscarie nu cred ca se finalizeaza telenovela, pentru ca de data asta nu mai vrea nimeni sa-si asume o guvernare in prag de alegeri. Deci, GHINION ROMANIA !

  2. Ce mai, din cauza vitaminei D de la peste cormoranul nu mai vede iazul de apa…{traducere liter rara}

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger