AcasăNewsPSD lasa din mana Justitia

PSD lasa din mana Justitia

Dragnea, tolerant din interes de partid

Tudorel Toader, fost judecator CCR si rector in prezent al Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, este propunerea PSD-ului pentru Ministerul Justitiei.

Dragnea, tolerant din interes de partid

Fiind vorba despre un tehnocrat sadea (nu i se cunosc partipriuri politice, ci doar solida reputatie profesionala), ba inca unul acceptat de ALDE, de procurorul general, de PNL (liberalii l-au trimis in CCR), numirea lui Tudorel Toader reprezinta de fapt predarea definitiva a PSD in fata Justitiei. Portofoliu cu care social-democratii s-au ars atat de rau in prima luna de guvernare incat la inlocuirea lui Florin Iordache au suflat si-n iaurt si au dat-o pe mana independentului Tudorel Toader. Mai ramane de vazut daca PSD va mai avea curajul sa modifice, in Parlament, Codurile penale macar in sensul indicat (impus) de CCR. Lepadarea de Justitie ar putea aduce PSD-ului ceva mai multa liniste sociala dar nu a domoleste si furtuna care bantuie in partid.

Dragnea deschide poarta Guvernului pentru oamenii lui Ponta

Incoltit de colegi dupa ce Guvernul Grindeanu si-a ridicat strada in cap, Liviu Dragnea a fost obligat sa cada la pace cu adversarii sai interni, motiv pentru care, spre surpriza generala, a dat o felie din tortul guvernarii (sau un os de ros, in functie de interpretare) taberei Ponta numind-o pe Rovana Plumb la Fonduri Europene – in locul titularei Mihaela Toader, disponibilizata peste noapte.

Mica remaniere
deschide ușa
Guvernului pentru
oamenii lui Ponta

Miscare care s-ar putea sa nu-l deranjeze deloc pe Sorin Grindeanu din moment ce pesedistii vorbesc in ultima vreme despre sustinerea totala de care beneficiaza actualul premier din partea taberei Ponta-Sarbu. Este vorba evident despre Ilie Sarbu – socrul lui Victor Ponta si mentorul recunoscut al lui Sorin Grindeanu, care desi a disparut din prima linie a partidului si-a pastrat influenta asupra pesedistilor din zona Banatului. La fel de interesanta si neasteptata este si cooptarea lui Mihai Tudose in Guvern – decisa tot ieri. Pentru a-i face loc lui Tudose la carma Economiei, titularul portofoliului, Alexandru Petrescu, a fost mutat definitiv la IMM-uri, minister pe care il conduce in calitate de interimar dupa demisia lui Florin Jianu. Cum Dragnea spunea nu demult ca Tudose face parte din categoria ”acoperitilor” din PSD care nu au ce cauta in guvernul girat de el, iar pesedistii sustin sus si tare ca Petrescu este ”omul SIE” (inspirati probabil de faptul ca a fost sef al PSD Diaspora si a activat ani buni in sectorul bancar din Marea Britanie), mai corect este sa spunem ca Dragnea a deschis usa Guvernului nu doar pentru oamenii lui Ponta, ci si pentru ”servicii”. Pentru toate, sa nu mai supere nimeni.

Guralivul Chirica, mazilit doar pe jumatate

Contrar declaratiilor razboinice facute inaintea sedintei CEX, pesedistii nu l-au exmatriculat pe primarul Iasului, dizidentul Mihai Chirica, ci s-au multumit sa-l jumuleasca de functii. Respectiv lau fost schimbat din functia de presedinte interimar al PSD Iasi si l-au scos din randul vicepresedintilor nationali. Revenirea social-democratilor la ganduri mai bune nu are nicio legatura cu democratia din partid ci a fost o decizie impusa de interes: daca il dadeau afara pe Chirica, pierdeau pe loc Primaria Iasului, iar edilul o putea duce drept zestre oricarui alt partid.

Dragnea, in razboi deschis cu Ponta

Liviu Dragnea il invita pe Victor Ponta sa-l denunte daca are date din care rezulta ca a fost implicat in promovarea ordonantei 13. Asta dupa ce Ponta l-a acuzat pe Dragnea ca ”trage” si el de mansa Guvernului, desi nu ar fi cazul: ”Langa premier trage de mansa, vizibil, si presedintele PSD Liviu Dragnea (care nu doar ca a anuntat la inceput membrii Cabinetului, dar ii si coordoneaza direct si prezinta public toate lucrurile pozitive – cele negative le lasa pentru bietii ministri”. ”Mie mi-a placut expresia cu avioanele. Poate daca ar fi si un copilot, ar fi mai putina suparare. Nu se intampla asa. Ponta a spus mereu ca presedintele de partid trebuie sa fie si premier. Nu e foarte simplu. E pentru prima data cand presedintele nu e premier. Asta nu inseamna ca nu o sa construim un sistem intre partid si guvern. In ceea ce priveste OUG, am spus mereu ca nu am fost implicat. Dar, daca cineva, inclusiv el, are alte informatii, sa le transmita la institutiile abilitate”, i-a transmis Dragnea lui Ponta.

author avatar
Simona Badulescu
375 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger