Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » PSD, inca un proiect de lege: inaintea competitiilor sportive interne se va canta imnul Romaniei!

PSD, inca un proiect de lege: inaintea competitiilor sportive interne se va canta imnul Romaniei!

Autor:

Potrivit unui proiect de lege initiat de grupul parlamentar PSD, intonarea imnului national de stat urmeaza sa devina obligatorie pe arenele sportive, in cadrul competitiilor oficiale, derulate in fazele finale, la nivel national, la toate categoriile de varsta.

 

chipciu steaua 720x324  PSD, inca un proiect de lege: inaintea competitiilor sportive interne se va canta imnul Romaniei!

Deocamdata nu este foarte clar ce cuprinde in intreaga sa dimensiune expresia “faze finale”, insa este foarte posibil ca mentiunea sa se refere la obligativitatea intonarii imnului Romaniei doar in finalele unor competitii (meciuri de baraj, turneu play-off si finalele de Cupa Romaniei si Cupa Ligii – daca vorbim exclusiv despre fotbal). Proiectul de lege, care se afla deja in dezbatere publica la Senat, este rezultatul unei actiuni concepute de mai multi deputati PSD, initiativa care beneficiaza de sprijinul liderului partidului, Liviu Dragnea, dar si de cel al presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. Proiectul apare in contextul  imensului scandalul declansat la inceputul acestui an, cand la Sfantu Gheorghe, cu ocazia unui meci de baschet feminin, disputat intre echipele Sepsi Sf.Gheorghe si “U” Cluj, echipa vizitatoare a fost huiduita copios pentru ca a ignorat momentul intonarii imnului asa numitului “Tinut Secuiesc”, asta la scurt timp dupa intonarea Imnului Romaniei. Federatia Romana de Baschet este singurul organism sportiv care impune intonarea imnului national in cadrul confruntarilor din competitia interna.

 
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!