AcasăNewsPSD, in lanturi. Strada si-o ia in cap

PSD, in lanturi. Strada si-o ia in cap

Piata stie doar ca vrea. Inca nu stie ce, foarte exact, dar vrea

Piata Victoriei, de fapt, lumea care se aduna acolo seara de seara, ca are sau nu treaba, a devenit obraznica. Tot mai obraznica. Selecteaza din politic, rar din economic si aproape deloc din social tot ce i se pare bun de facut misto sau de facut scandal. Intre timp, PSD, direct vizat de atitudinea protestatarilor, este complet lipsit de reactii, ca si cum ar fi incatusat si cu lanturi la picioare. Ba chiar si la gura.

Piata stie doar ca vrea Inca nu stie ce foarte exact dar vrea

Ura viscerala a zecilor (sutelor?) de nemultumiti din Piata Victoriei este evidenta. Nici postarea lui Dragnea, in fond hazlie, cu trecerea la ora de vara, „noaptea, ca hotii”, nu i-a scos din incrancenare pe aparatorii hamaitori ai unei democratii inchipuite. O democratie care se reduce la noi avem voie sa tipam, noi avem dreptul sa va amenintam.

Semne clare de slabiciune

Surprinzatoare de-a dreptul este insa lipsa de reactie a oficialitatilor indrituite sa lamureasca problema. Ministrul de Interne, Carmen Dan, se remarca prin tacere, acceptand senina incalcarea legii de catre protestatari. Pe de alta parte, Gabriela Firea, primarul Capitalei, se multumeste cu zicerea repetata pana la obstinatie pe la televiziuni, ca cei care demonstreaza la Piata Victoriei nu au niciun fel de autorizatie. Si nu au pentru ca nu au cerut. Faptul este cunoscut de toata lumea, dar nu schimba cu nimic datele problemei. Dar, si ministresa Dan si primarul Firea fac parte din partidul aflat la putere, cel mai mare, condus de Liviu Dragnea. Un Dragnea la fel de areactiv. Mut, orb si surd la ce se intampla in jurul lui, ca si cum totul ar fi perfect legal. Cand o adunare sfideaza grosolan legea, autoritatile si bunul-simt, iar tu nu ai reactiile elementare, nu mai este vorba de lasarea protestatarilor sa-si consume energia pana la linistirea apelor, ci de slabiciune si de teama.

Romania, tot mai nefrecventabila

Frica de a reactiona legal a dus la situatii aberante, iar asta e abia inceputul. Dragnea s-a trezit in sala de judecata de la ICCJ cu o femeie avand in piept insigna #REZIST, cerandu-i demisia. Maine, probabil ca va fi palmuit de vreun kamikaze aspirant la titlul de erou, si tot in sala de judecata. Respect si decenta in pretoriul tribunalului? Aiurea! Acelasi model de comando ca la Bruxelles, cum a fost cel invitat de Monica Macovei sa faca circ in Parlamentul European. Tot lipsa de reactie a facut ca mobilizarea, acum, sa capete accente razboinice, razbunatoare. Deja lumea civilizata este amenintata cu scoaterea in strada e peste 600.000 de protestatari, in toata tara, care vor face scandal daca, in plin elan mioritic al anticoruptiei, Laura Codruta Kovesi si Augustin Lazar vor fi schimbati din functie. „Statul de drept si respectarea legii nu sunt valori negociabile”, se urla razboinic pe retelele de socializare. Pai, exact la asta se referea si Curtea Constitutionala cand constata ca DNA si-a depasit atributiunile  anchetand Guvernul, dar poti sa explici nervosilor fara calmante? Chiar daca sefa DNA va pleca la post la Bruxelles, Piata va considera ca este numai aranjamentul PSD, via ministrul Tudorel Toader, pentru indepartarea ei. Si sa te tii distractie bine intretinuta  de cei care au tot interesul ca Piata sa fie si mai a dracului, iar Romania tot mai nefrecventabila. Ce daca? Piata vrea creieri pe pereti si sange la canal.

author avatar
Valentin Boeru
2.418 afisari

2 COMENTARII

  1. De ce vorbiti la general,PIATA. Nu au nume cei care organizeaza si incalca legea? Se spune ca toti sintem egali in fata legii. De ce nu se iau masuri de sanctionare?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger