AcasăNewsPSD iese la razboi

PSD iese la razboi

Atacat cu sah la doi ministri, Sevil Shhaideh si Rovana Plumb, PSD a atacat la baioneta. Nu se pune vorba de vreo demisie, nu lasam procurorii sa destabilizeze guvernul, Justitia sa renunte la practicile abuzive si sa intre pe fagasul normal – sunt mesajele mitraliate, ieri, de social-democrati catre DNA.

Liviu Dragnea nu mai vrea sa si piarda lumea timpul invartindu se in jurul baltii Belina vrea eliminarea neregulilor din Justitie

DNA se linge pe bot de Plumb si Shhaideh

Conducerea PSD a decis, in unanimitate, sa acorde ”sustinere totala” ministrilor Rovana Plumb si Sevil Shhaideh – declarate amandoua suspecte in dosarul ”Belina”. Iesit la rampa dupa sedinta BPN, Liviu Dragnea a atacat frontal facand o paralela intre ancheta Belina si cea declansata in cazul adoptarii OUG 13 – demers deja desfiintat de CCR: ”Au fost aduse argumente foarte asemanatoare cu dosarul OUG 13, se pune problema oportunitatii. Daca o HG a fost data in urma unei spagi, mite, sa fie pedepsite, altfel, nu e normal, destabilizeaza Guvernul. Trebuie analiza. Care e numarul de ore de la care nu se ridica semne de intrebare la o HG, cand se avizeaza o HG? Asta nu e ceva serios!”. In plus, Dragnea a atacat-o pe sefa DNA folosind drept munitie afirmatii facute de ea in interviul dat de aceasta ieri: ”Am inteles ca a aparut in presa (povestea trecerii lacului Belina la  CJ Telorman – n.r.). Daca pentru orice asa zisa ancheta in presa incep actiuni care pot destabiliza un guvern, nu este in regula”. ”Ma intereseaza foarte putin daca Laura Codruta Kovesi ramane sefa DNA. Nu cred ca asta este cea mai mare problema. Poate sa vina oricine. Daca practicile raman aceleasi, n-am facut nimic”, a minimalizat Dragnea ”subiectul” Kovesi.

Tudorel Toader ramane, dar trebuie sa treaca la treaba

Liderul PSD nu s-a oprit insa aici si a continuat ofensiva punand tirul pe neregulile scoase la iveala in Justitie. ”Situatia este mult mai profunda. Am vazut judecatori care vorbeau despre presiuni si amenintari, am vazut judecatori la asociatii de magistrati care cer sa se intample niste lucruri. Deci, sa nu ne uitam doar la varful aisbergului. Avem o problema structurala in Justitie care, daca nu se rezolva astazi, se va rezolva mai tarziu, dar cu costuri. Nu am un razboi personal cu Laura Codruta Kovesi, chiar daca poate sa fie din cealalta parte. Daca se luau masuri sau se iau masuri impotriva acelor procurori care sunt dovediti prin inregistrari, prin declaratii, prin dezvaluiri ca au facut abuzuri, ca au santajat, ca au presat pentru a obtine niste denunturi mincinoase, lucrurile incep sa intre pe fagasul normal”, a aratat Dragnea ca PSD a decis sa lupte frontal cu ”sistemul”. In context, liderul PSD a infirmat posibilitatea demiterii ministrului Tudorel Toader, nu fara insa a-i trasa public acestuia doua sarcini: aceea de a prezenta urgent un ”calendar de promovare a legilor Justitiei” si aceea de a lua pozitie in mod public fata de neregulile existente la aceasta ora in Justitie. ”Din situatia de astazi, in care incepe sa se vorbeasca in mod serios de un conflict intre trei puteri ale statului, nu profita nimeni. Acest razboi nu mai trebuie sa fie alimentat. Este o situatie care trebuie transata rezonabil, in asa fel incat sa revenim la normalitate in aceasta tara, pentru ca avem oportunitati uriase si nu ne putem invarti in jurul unei balti”, a lansat Dragnea un ultim avertisment.

author avatar
Simona Badulescu
942 afisari

1 COMENTARIU

  1. DREAK-NEA REPETENTUL NATIUNII PUI DE MILITIAN VREA A N A R H I E in tara CA SA SCAPE DE PUSCARIE SI SA RAMANA CU FURACIUNEA de miliarde REALIZATA din averea poporului roman IN ULTIMII 27 DE ANI.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger