AcasăNewsPSD: "Daca procurorul general nu se sesizeaza in cazul Cupru Min, facem...

PSD: „Daca procurorul general nu se sesizeaza in cazul Cupru Min, facem comisie de ancheta”

Cupru Min a fost adjudecata de Roman Copper cu 200 de milioane de euro

Deputatul PSD Iulian Iancu, presedintele Comsiei pentru Industrie, i-a cerut procurorului general al Romaniei, duminica, sa se autosesizeze in cazul Cupru Min, avertizand ca altfel va fi organizata in parlament comisie de ancheta pe acest subiect.

„As vrea sa o spun pentru toata presa aici de fata ca ma adresez procurorului general pentru a interveni imediat si sa deschida ancheta in cazul Cupru Min, unde s-a dovedit ca lucrurile s-au desfasurat in conditii de ilegalitate”, a spus Iancu. El a adaugat ca procurorul general va scurta astfel „drumul unei eventuale comisii”.

„Parchetul, dupa toate dezvaluirile aparute in presa, trebuie sa se autosesizeze. Daca nu, vom face noi ancheta si vom proba ilegalitatile respective”, a spus Iancu.

Firma canadiana Roman Copper Corp. a castigat licitatia pentru preluarea Cupru Min Abrud la pretul de 200,77 milioane euro, de 3,5 ori peste pretul de pornire a licitatiei, de 57,3 milioane euro.

Cupru Min detine exploatarea Rosia Poieni, unde sunt concentrate 60% din rezervele de cupru ale Romaniei.
Statul a incercat de mai multe ori sa vanda Cupru Min, prima oara in 2008. Anul trecut, Ministerul Economiei a scos din nou la licitatie compania, cu intentia de a vinde integral actiunile pe care le detine, dar a amanat procedura pentru 26 martie 2012.

author avatar
Ciprian Purice
134 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger