AcasăNewsPSD conduce Romania pe ultimul drum bugetar

PSD conduce Romania pe ultimul drum bugetar

Desi tine ritmul si minte cu repetitie alaturi de colega sa, Liviu Dragnea o va arunca fara sa ezite pe Olguta Vasilescu in groapa leilor, daca situatia salariilor se impute

Cele doua dezastre mosite in 2017 de PSD, legea salarizarii si reforma fiscala, si-au dat mana dupa 1 ianuarie iar ca urmare romanii s-au trezit din betia promisiunilor electorale cu salariile amputate.

Desi tine ritmul si minte cu repetitie alaturi de colega sa Liviu Dragnea o va arunca fara sa ezite pe Olguta Vasilescu in groapa leilor daca situatia salariilor se impute

Trecerea contributiilor in sarcina angajatilor a dat lovitura de gratie salariatilor, primii fluturasi de salariu din 2018 demonstrand negru pe alb ca salariile au intrat de fapt la apa, cu pana la 40% chiar in unele cazuri – zeci de mii la numar, conform sindicalistilor. Chiar daca situatia reala se va contura de abia dupa ce isi va incasa toata lumea salariile pe ianuarie, tabloul este deja sumbru: sindicalistii ameninta cu procese colective si cu greva generala iar politicienii incearca sa o scalde, dar au inceput sa vorbeasca despre modificari legislative – operate evident prin ordonante de urgenta.

Duduita Olguta ne ia la misto

Consecventi, pesedistii trambiteaza, cu liderul Dragnea in frunte, ca lefurile au crescut! Pe afisele lor electorale probabil, ca in fluturasii de salariu nu. Ministresa lor de la Munca merge cu obraznicia si mai departe: recunoaste existenta unor cazuri nefericite dar le pune pe seama modificarilor impuse de noul Cod Fiscal, de parca acesta a fost facut de martieni sau de mama Opozitiei si nu tot de PSD. Ba mai mult, duduia Olguta repeta tot la doua fraze ca legea salarizarii a fost prost aplicata – adica de vina sunt functionarii care tocmai s-au trezit cu salariile diminuate cu multe milioane de lei vechi! Plina se resurse, aceeasi doamna ministra sustine cu aplomb ca noua lege a salarizarii a rescris grilele de salarizare din sectorul public in scopul echilibrarii ”perfecte” a sistemului. Un sistem infestat de categoriile ”speciale” aparute de-a lungul anilor ca urmare a intelegerilor puturoase incheiate intre toate guvernarile (inclusiv cele pesediste) si sindicalisti din diverse domenii si de care care nu scapam, indiferent de asigurarile date de madam Vasilescu, din moment ce Guvernul cauta deja o solutie ”mai buna si mai rapida” pentru IT-istii loviti de trecerea contributiilor in sarcina lor. Semn clar ca vor fi (re)infiintate, rand pe rand, categorii ”speciale” in functie de interesele electorale ale politicienilor. Tor ce mai ramane sa vedem este cat mai pot intinde ”geniile” care ne guverneaza de elasticul bugetar inainte ca acesta sa se rupa. Pleznindu-i doar pe romanii de rand, evident. n (S.B.)

Salarii mai mari tot pentru nesimtitii neamului!

Modificarile salariale si fiscale le-a adus o placuta surpriza parlamentarilor. Categorie ultra speciala miluita, lunar, cu 7 – 8 milioane de lei vechi in plus de caciula. Neica-nimenii carora palariile de parlamentar le cad pe ochi in timp ce inunda legislatia cu prevederi tembele nu numai ca ne arunca in fata ca fac ce vor ”pentru ca pot” daca tot i-am votat, dar au si ajuns sa incaseze lunar peste 100 de milioane de lei vechi. Asta in afara banilor pe care ii primesc, tot lunar, pentru cazare, combustibil, convorbiri telefonice, transport etc.

author avatar
Simona Badulescu
361 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger