AcasăNewsPSD cere verificari pe tema finantarii protestelor

PSD cere verificari pe tema finantarii protestelor

Trei întrebări-cheie pentru Iohannis și USR: ”Acum, doar tăcerea îi unește!” (sursa foto: Facebook)

Social-democratii vor sa se faca verificari in privinta ipotezei aduse in discutie recent de catre liderul PSD, Liviu Dragnea, si anume o posibila finantare externa a manifestarilor din 10 august si dovezile ce urmau sa apara in acest sens.

Concret, reprezetantii Partidului Social Democrat au transmis un comunicat in care cer institutiilor abilitate sa faca verificari.

Redam in cele ce urmeaza mesajul PSD:

„PSD cere institutiilor statului sa investigheze de urgenta informatiile de o gravitate exceptionala care au aparut in spatiul public cu privire la finantarea externa a protestelor de strada si premeditarea actiunilor violente de la mitingul din 10 august.

Cetatenii Romaniei, mai ales participantii de buna credinta la aceste manifestatii, au dreptul sa stie intreg adevarul din spatele acestor miscari de strada, cine sunt autorii manipularilor si intoxicarilor publice, cine a platit si cu scop real s-a urmarit provocarea unei reactii emotionale impotriva institutiilor statului roman si a ordinii constitutionale.

PSD considera ca informatiile aparute in presa cu privire la mitingul din 10 august contin indicii temeinice cu privire la actiuni subversive menite sa vulnerabilizeze siguranta nationala si autoritatea statului roman.

Astfel de chestiuni nu pot ramane neinvestigate de organele de ancheta. Nu este o disputa de ordin politic ci un risc major care vizeaza Romania.

In egala masura PSD apreciaza ca se impune realizarea unui cadru legal care sa asigure transparenta totala a surselor de finantare si a intereselor celor care initiaza, intretin si amplifica proteste de strada in Romania”.

Anterior, Liviu Dragnea facuse trimitere la DIICOT si Parchetul General, in ideea ca ar putea sa faca lumina in aceasta privinta. „Sunt absolut convins ca in 10 august institutiile statului si-au facut datoria (…) Noi pe 10 august am avut suficiente elemente, sunt suficiente elemente ca sa putem vorbi de o tentativa de lovitura de stat. Au fost proteste finantate, se pare ca si din extern, sunt absolut convins ca saptamana viitoare vor iesi (dovezi-n.n), eu am auzit ca saptamana viitoare o sa iasa. (…) Au fost organizati tip paramilitar. (…) au vrut sa ocupe prin violenta sediul Guvernului si au provocat in permanenta jandarmii. Sper ca DIICOT si Parchetul General sa-si faca datoria fata de tara si de stat, nu fata de un individ sau fata de grupuri de interese”, a sustinut Dragnea, duminica seara, la un post TV.

126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger