AcasăNewsPSD, blat cu bancile

PSD, blat cu bancile

Dupa ce le-a dat in cap, Statul s-a razgandit si tot de la banci vrea sa se imprumute. Adica, vezi Doamne, Guvernul se duce cu sarut mana la bancheri si linge acolo unde a scuipat! Cam asa inteleg ziaristii cu ochelari de cal pe ochi ca stau lucrurile. Realitatea e un pic diferita si arata a banc de la Radio Erevan. Statul nu ia, ci da bani bancilor! O afacere marca PSD, de pe urma careia balaurii din finante castiga, si castiga al dracului de bine!

Pe final de ianuarie, Eugen Teodorovici tipa cat il tinea gura ca nici nu se pune problema sa se mai imprumute din piata. N-are nevoie, se descurca MFP-ul din alte surse. Gata, a-nceput razboiul Stat – banci, e cu lacrimi, sange, morti! Cand colo, ce sa vezi, dupa nici zece zile Orlando e, deja, in pozitia ghiocelului! O avea legatura cu recenta intrevedere cu Mugur Isarescu, nu stim. Ceva, insa, s-a petrecut acolo, in spatele usilor inchise, ca prea nu a rasuflat un cuvant, un zvon, tacere ca-n cimitir. Sa revenim la fiorosul (a se citi cu ghilimelele de rigoare) ministru al Finantelor, care acum cauta sa atraga de pe piata interna putin peste doua miliarde de lei.

Si cum o poate face? Nimic mai simplu (pentru ei, beneficiarii combinatiei), prin emisiuni la dobanzi foarte atractive, pe termen scurt. Dobanzi foarte atractive se traduce prin 4%, iar pe termen scurt inseamna castig sigur, garantat de stat, in cel mult sase luni. Pai, o pleasca mai buna nici ca se putea! Primul ordin al MFP e pentru azi, 7 februarie – Statul vrea sa atraga 300 de milioane lei, la o dobanda de 4%, pe termen scurt. Unii se intreaba daca bancilor vor accepta sa ajute ministerul Finantelor. Pai, in realitate, bancile si fondurile de investitii se ajuta pe ele! Unde s-a mai pomenit sa imprumuti pe cineva cu 100 de milioane si sa ai garantat un castig de 4% peste mai putin de jumatate de an!?

„Am dat dispozitie – nu ne imprumutam din piata”

Pe 29 ianuarie, Eugen Teodorovici spulbera institutiile bancare. Declaratie de razboi, de razvratit si altfel nu: „Apropo de imprumut, ieri (n.n. – 28 ianuarie) am dat dispozitie si am spus «nu ne imprumutam in piata». Ca tot am auzit «rusinea nu stiu care». Nu, inca o data – Ministerul de Finante are sume suficiente pentru a se finanta! Stiti foarte bine – avem sumele necesare in trezorerie pentru a ne finanta, pentru foarte mult timp, minim sase luni de zile”. Cat curaj, domne! Fix pana pe 5, 6 februarie l-a tinut, cand acelasi muschetar de plus si minus a facut un blat cu bancile, mai frumos decat aranjamentele Cooperativei, pe vremuri, in Liga 1!

De fapt, nu doar Teodorovici si-a schimbat modul de a privi bancile, dar si Darius Valcov are alt discurs. Omul despre care multi spun ca ar fi adevaratul premier al Romaniei declara acum ca spera ca bancile, ca trage nadejde, ca o fi si o pati. Despre chestiunea ROBOR e vorba, sa ne intelegem, iar Valcov are intelegere si rabdare, cica „sper sa obtinem o schimbare a modului in care este calculat ROBOR. Se va lua o decizie impreuna cu Banca centrala, care poate modifica regulile interne ale pietei interbancare fara a solicita aprobarea parlamentara”. Docil baiat, asa-i?! De fapt, amandoi sunt asa si tare ne temem ca are legatura cu intalnirea Teodorovici – Isarescu, de zilele trecute.

Guvernatorul BNR s-a dovedit a fi o nuca prea tare chiar si pentru fortele cumulate ale acestor doi zburdalnici visatori din Guvernul Dancila.

author avatar
Nicholas Cezar
1.564 afisari

5 COMENTARII

  1. Nuca tare ? Gresit , bila de inox ! Din 73 , Comisia Trilaterala ,( formata cu concursul Consiliului pentru Relatii Externe si al Grupului Bilderberg ) are in componenta personalitati marcante din majoritatea tarilor , numai in zona europeana sunt peste 150 . Valcov si Teodorovici dardaiau ca doi pureci sub copita elefantului , au scapat la mustata cu pampersii doldora . Smecherasii ageamii , diletanti in tainele economiei , s-au trezit fara pene , ca pitigoiul rusinat ramas nud in urma vantului sanatos provenit de la coada iepii. Problema e alta , mult mai grava , fostul ministru de Interne al PSD , Ioan Rus , face o analiza cutremuratoare la ceea ce se intampla in prezent : ” Va anunt ca vor mai pleca multe nume din PSD , avem destule semne in acest sens. Cu totii am realizat ca PRABUSIREA PSD IN SONDAJE NU MAI POATE FI OPRITA SI CA PARTIDUL SE INDREAPTA CU PASI RAPIZI SPRE O DISOLUTIE TOTALA . CU DRAGNEA LA CONDUCERE , ORICE REFORMA INTERNA ESTE IMPOSIBILA . Ceea ce face Liviu Dragnea si PSD ESTE FARA PRECEDENT IN TARA NOASTRA . NICIODATA IN ISTORIA ROMANIEI NU A EXISTAT UN PARTID CARE SA PROMOVEZE IN HALUL ACESTA MEDIOCRITATEA , MANIPULAREA , IMPOSTURA SI ESECUL PROFESIONAL , ASA CUM FACE PSD DE DOI ANI DE ZILE . AVEM DE-A FACE , DIN PACATE , CU O EXPANSIUNE A MEDIOCRITATII IN FUNCTII DE CONDUCERE :LA PARTID , LA GUVERN , LA PARLAMENT SI IN TOATE INSTITUTIILE PE CARE PARTIDUL AJUNGE SA LE TINA SUB TALPA . ACEASTA EXPANSIUNE A MEDIOCRITATII SE POARTA IMPOTRIVA ROMANILOR , IMPOTRIVA BUNULUI SIMT SI IN DETRIMENTUL ORICAROR VALORI NATIONALE SI EUROPENE .”

  2. Au aparut postaci care fac apologia stapanilor din umbra ai Coloniei si transmit amenintari la adresa guvernantilor ce nu executa ordinele trilateralei sau si(e)xlateralei,iar urmarile incep sa se vada prima fiind scoaterea unui partid in afara (legii) vietii politice din colonie.Pai nu dragnea a adus psd-l la 47% la ultimele alegeri,oare le este frica stapanilor ca la urmatoarele alegeri parlamentare va sari de 50%,cu toate ca nu vor mai obtine acest procentaj decat in alta dimensiune.Cand am scris ca avem cei mai multi tradatori,lasi pe metru patrat m-am gandit dupa ca am exagerat,din contra numarul lor a crescut cu cat creste suma argintilor pe care acestia o primesc drept recompensa in distrugerea Coloniei si dpdv politic nu numai economic.

    • Cobe , iar ai tras pe nas ? Ai descoperit experti in economie p-aia de pitesc tablouri prin cimitire si interzic romanilor sa lucreze in strainatate ? Nu este vorba de nici o apologie , e vorba de profesionalism , profesionalism ce lipseste cu desavarsire la cei doi din varful bucatelor . 50 % PSD-ul poate face daca -si muta sediul si participa la alegeri la tine la Tiraspol, roaga-te la Boje-Boje sa nu fie scos in afara legii .Iti place ce parere au fostii pesedisti de ce a ajuns in prezent acest partid ? Sincer , din postari , scoti samagonul si mahoarca ? I.P-ul miroase a mancurt , ciocu mic si vezi de Colonia ta zoopark , nu te mai da bengos ca stim ce hram porti . Panimaesi ?

  3. Apreciați că pentru funcția de guvernator BNR ,la acordarea următorului mandat, ar trebui organizată selecție de dosare de candidatură și de proiecte de management care să fie discutate în parlament, în ședință publică ?

  4. Remarcați și faptul că împotriva fenomenului bișniței s-au pronunțat în mod public atât guvernatorul Isărescu cât și Florin Georgescu și Eugen Nicolăescu ? Cum considerați că ar putea acționa aceștia împotriva bișniței cu monede, cum probabil ar putea fi caracterizate „afacerile” din diferențele de curs de schimb valutar și veniturile ce au ca surse astfel de „speculații” ale diferențelor de curs valutar ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger