AcasăNewsPSD, adept al principiului ”restitutio in integrum”!

PSD, adept al principiului ”restitutio in integrum”!

Ministrul pentru buget, Liviu Voinea afirma ca despagubirea fostilor proprietari se va face, in 2013, in limita sumei de 500 milioane de lei

Guvernul Ponta a decis sa-si asume raspunderea pentru o noua lege privind restituirea proprietatilor confiscate de comunisti, lege care va pune accentul pe restituirea in natura.

Ministrul pentru buget, Liviu Voinea afirma ca despagubirea fostilor proprietari se va face, in 2013, in limita sumei de 500 milioane de lei

Noua lege ar urma sa intre in vigoare pana in luna aprilie, declara ministrul delegat pentru buget, pesedistul Liviu Voinea. Acesta a precizat ca bugetul pe 2013 prevede, pentru despagubirea fostilor proprietari, aproximativ 500 milioane de lei, suma necesara respectarii unor hotarari judecatoresti definitive si executorii.

Conform datelor la zi, totalul despagubirilor achitate pana acum de Romania este de cinci miliarde de euro, solicitarile de plata nerezolvate ridicandu-se la alte opt miliarde euro. Din cate se stie, Guvernul Ponta are in vedere restituirea in natura in majoritatea cazurilor si esalonarea despagubirilor restante pe o perioada cat mai mare de timp. De asemenea, se urmareste impozitarea persoanelor care au cumparat, de la proprietari, drepturile litigioase, in calcul intrand diferenta dintre suma platita pentru acele drepturi si cea incasata de la stat pentru proprietatea sau imobilul in cauza.

author avatar
Simona Badulescu
300 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger