AcasăNewsPruna, chiar ca ai cazut din Luna!

Pruna, chiar ca ai cazut din Luna!

Ministrul Justiţiei a minţit CEDO despre situaţia din penitenciare

Adusi la exasperare de aroganta Ministrului Justitiei, de conditiile mizere de lucru si de salariile umilitoare, angajatii Administratiei Nationale a Penitenciarelor nu au mai rezistat si, cu ceva vreme in urma, au declansat ample operatiuni de protest, cea mai scandata lozinca fiind „Ciolos si cu Pruna, au cazut din Luna”!

Ministrul Justiţiei a minţit CEDO despre situaţia din penitenciare

Era vorba de un strigat de disperare al sindicalistilor, nemultumiti ca tehnocratii nu doar ca se fac ca habar nu au de situatia grava din penitenciare, dar mai ales ca refuza orice fel de dialog pe aceasta tema. Iata insa ca, daca premierul a incercat sa se tina departe de acest scandal, Raluca Pruna a reusit sa dovedeasca tuturor ca pare chiar ca picata din luna, spovedindu-se membrilor Consiliului Suprem al Magistraturii ca i-a mintit in fata pe cei de la CEDO cand a sustinut ca Guvernul Romaniei a alocat bani pentru imbunatatirea conditiilor din sapte penitenciare supraaglomerate.

Ca la Balaceanca!

In timp ce lumea magistratilor era cutremurata de seninatatea autodenuntului Ralucai Pruna in fata Consiliului Superior al Magistraturii, cand s-a trezit vorbind ca a pacalit CEDO ca are bani pentru renovarea penitenciarelor, ministrul Justitiei a reusit sa se afirme din nou, prin promovarea unui proiect de testare psihologica a procurorilor si judecatorilor. Care, desigur au si luat foc, sustinand ca, in acest ritm, derularea activitatii in magistratura se anunta mai grea ca viata de la Balaceanca!

Pana atunci insa, in timp ce actiunile de protest se intind de la o instanta la alta in tara, ramane de vazut care va fi reactia conducerii Curtii Europene a Drepturilor Omului. Asta  dupa ce ministrul Justitiei din Romania a declarat ca i-a mintit in fata atunci cand i-a informat oficial ca incepe derularea proiectului de reabilitare a sapte penitenciare, pentru ca Romania sa nu fie amendata pentru rele tratamente asupra detinutilor.

author avatar
Toni Matei
864 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger