AcasăNewsProTV isi schimba patronii!

ProTV isi schimba patronii!

Tranzactie spectaculoasa pe piata media: AT&T va cumpara Time Warner, pentru 85,4 miliarde de dolari. Acordul va afecta inclusiv postul ProTV, controlat de Time Warner, prin grupul Central European Media Enterprises.

Compania Time Warner detine posturile HBO, CNN, TNT, dar si studiourile Warner Bros.

Acordul este considerat cel mai mare din lume in acest an si va duce la aparitia unui grup-gigant in lumea media si  a telecomunicatiilor, dar si la suspiciuni ca altor companii de cablu si internet li se va interzice accesul la anumite posturi, in special HBO si CNN. Surse din Wall Street Journal au comentat cu precautie intentiile AT&T, estimand ca procesul de aprobare a achizitiei este unul de durata, aprobarile autoritatilor din domeniul concurentei ar putea dura pana la sfarsitul anului viitor. Nici Donald Trump, candidatul republican la presedintia Statelor Unite, nu vede cu ochi buni viitorul conglomerat media, sustinand ca daca ar fi ales presedinte nu ar aproba fuziunea.

ProTV, considerat liderul pietei locale de televiziune, are drept companie-mama Central European Media Enterprises (CME). Gigantul american de telecomunicatii AT&T nu si-a comunicat, oficial, interesul, de a-si dezvolta afacerile in aceasta zona a Europei. Se presupune ca, in urma acordului, Randal Stephenson, CEO AT&T, va prelua  conducerea noului grup media.

author avatar
Bogdan Borcea
1.694 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger