AcasăNewsProTV cerseste din nou bani de la stat

ProTV cerseste din nou bani de la stat

Cea mai profitabila televiziune din Romania vrea sustinere financiara de la Guvern

Politica mainii intinse e traditie la postul din Pache, desi este un business privat si prosper, cu datorii sterse de majoritatea guvernelor in mai multe randuri. N-ajunge,  acum ProTV  cere Guvernului peste 1 milion de euro pentru serialul Las Fierbinti, productie cu audiente si profituri babane.

 

Cea mai profitabila televiziune din Romania vrea sustinere financiara de la <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagguvern title=Guvern data wpil keyword link=linked>Guvern<a>

Banii ar fi musai necesari filmului serial pentru editia de Craciun si sezonul de toamna al anului viitor, asta pentru  ca producatorii de film pot aplica, din 12 octombrie, pentru obtinerea unor finantari garantate de stat, pentru productii cinematografice romanesti si straine realizate in Romania, in baza unui program guvernamental cu un buget alocat de 50 de milioane de euro anual. Si, evident, ProTV vrea sa profite, numai ca aici e un fel de smecherie, desprinsa parca din “gandirea libera” promovata de mogulul-negustor Adrian Sarbu. Productiile cinematografice care vor fi selectate in program vor beneficia de ajutor de stat intre 100.000 de euro si 10 milioane de euro, bani din care va putea fi acoperit pana la 45% din cheltuielile eligibile pentru productia de filme realizate in Romania si care promoveaza tara, respectiv de pana la 35% din totalul cheltuielilor eligibile pentru dezvoltarea proiectelor de film si productie de film in Romania. Nimic rau in asta, pana la urma  si alti solicitanti (printre care Frame Film si Castel Film) au depus solicitari pentru bani din buget, dar e greu de explicat cum Las Fierbinti va “promova tara”. Pe cand un serial despre reesalonarea datoriilor ProTV din anii trecuti, cu un supliment “ajutor” de stat de 276 miliarde de lei. Ultimul, „pentru cultura”. Sa tot gandesti liber, nu-i asa ?

author avatar
Andrei Coman
461 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger