AcasăNewsProtocoale. CSM, anunt de ultima ora

Protocoale. CSM, anunt de ultima ora

La o zi dupa ce s-a derulat Sedinta Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, in care s-a abordat subiectul indelung dezbatut public in ultima perioada, si anume cel al protocoalelor, dinspre CSM s-au facut noi precizari pe aceasta tema.

Concret, se aduce in discutie protocolul incheiat in 2012 cu SRI-ul, denuntat intre timp, dar si un altul, datand din 2014.

„Consiliul Superior al Magistraturii a incheiat, in anul 2012, un protocol institutional cu Serviciul Roman de Informatii. La solicitarea tuturor membrilor Consiliului, formulata de indata ce au luat cunostinta de existenta sa, Protocolul a fost denuntat in cursul lunii martie 2017, prin acordul partilor, iar cu privire la acesta a fost demarata procedura de declasificare, in temeiul Legii nr. 182/2002”, se transmite, in prima faza, in comunicatul CSM.

In acelasi document se fac referiri si la un protocol semnat in urma cu patru ani. „De asemenea, la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii s-a incheiat, in anul 2014, pe o perioada nedeterminata, Protocolul privind cooperarea intre Consiliul Superior al Magistraturii si Centrul National Cyberint in domeniul securitatii sistemelor informatice si de comunicatii, avand ca obiect protectia retelelor informatice ale institutiei, in cadrul proiectului Sistem national de protectie a infrastructurilor IT&C de interes national impotriva amenintarilor provenite din spatiul cibernetic, derulat de Serviciul Roman de Informatii si de alte institutii partenere prin intermediul programului cu finantare europeana POSCEE. Protocolul nu are regimul unui document clasificat.”, se mentioneaza in comunicatul postat pe site-ul CSM.

125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger