AcasăNewsProtestul taximetristilor. Doi ministri, discutii cu oficialii COTAR. Ce s-a anuntat

Protestul taximetristilor. Doi ministri, discutii cu oficialii COTAR. Ce s-a anuntat

Dupa ce inca de dimineata zona din fata Guvernului a fost impanzita de taximetre, dat fiind faptul ca a fost un protest al taximetristilor, o delegatie a Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania a ajuns la masa discutiilor cu ministrii Plumb si Teodorovici. Ulterior, Ministerul Transporturilor (MT) a transmis un comunicat in care se anunta din start: „revendicarile taximetristilor rezolvate de cei doi ministri”.

Concret, intreverea a avut loc la sediul Ministerului Finantelor, oficialii COTAR avand ocazia sa stea de vorba cu ministrii interimari ai Transporturilor si Dezvoltarii, dar si cu cate un secretar de stat in cadrul MT si, respectiv, de la Ministerul Dezvoltarii. Discutiile au avut in vedere revendicarile protestatarilor, pentru solutionarea carora au fost promise solutii.

Rovana Plumb a anuntat ca „saptamana viitoare va fi promovat cadrul normativ care va cuprinde solicitarile transportatorilor rutieri: eliminarea sintagmei ”in mod repetat” si trecerea activitatii de ”rent a car” la ARR”.  „Sunt om de cuvant si asa o sa raman. Transportul rutier este un segment important care contribuie in mod semnificativ la bugetul national si incercam sa reglementam o situatie care a creat un minus la buget prin practicarea unei activitati ilicite. Dar asa cum dorim sa eliminam din legislatie orice posibilitate de a incalca principiile concurentei loiale tot asa ne dorim si urmarim sa realizam un cadru normativ care sa asigure cele mai bune conditii de siguranta si confort pentru pasageri”, a declarat social-democrata, citata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor, pe care il conduce interimar.

Si celalalt reprezentant al Executivului prezent la intalnirea de miercuri a anuntat ca se vor gasi solutii la chestiunile aduse in atentia oficialilor guvernamentali. Concret, Eugen Teodorovici, ministrul interimar al Dezvoltarii, a mentionat urmatoarele aspecte: „ii asigur pe reprezentantii COTAR ca am inteles exact care sunt problemele. In cel mai scurt timp vom adopta masuri concrete pentru asigurarea atat a unui nivel inalt de calitate a transportului de persoane, cat si a unui mediu concurential loial si corect in acest domeniu”.

sursa foto: Facebook/Ministerul Finantelor

105 afisari

1 COMENTARIU

  1. Protocol de colaborare în ceea ce privește activitățile profesionale, dar și activitățile politice între Partidul Mișcarea Populară și Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România. Este vorba de patronate din transporturi. Practic, avem două protocoale, unul de colaborare pe probleme ale transportatorilor, de la infrastructură, RCA, legislație și așa mai departe, și altul legat de implicarea politică a acestui patronat în activitatea PMP. „Asta înseamnă că vor avea reprezentanți în toate structurile noastre, națională și locală, de la județ până la ultima organizație” a anunțat președintele PMP, Traian Băsescu, într-o conferință de presă susținută alături de președintele COTAR, Vasile Ștefănescu.(3 august 2016)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger