AcasăNewsProtest Piata Victoriei. Ministerul Public: s-a inregistrat dosar penal

Protest Piata Victoriei. Ministerul Public: s-a inregistrat dosar penal

Urmarile tensiunilor aparute in strada la ceea ce in spatiul public s-a numit „mitingul diasporei” ajung in atentia procurorilor.

Mai exact a procurorilor militari de la Parchetul Militar Teritorial de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti. Despre care Ministerul Public anunta, sambata, ca s-au sesizat din oficiu. Astfel, a fost inregistrat un „dosar penal cu privire la modul de interventie al jandarmilor si incidentele petrecute la manifestatia din Piata Victoriei din Bucuresti in cursul zilei de 10 august 2018, precum si in cursul noptii de 10 spre 11 august 2018”. Totodata, se transmite ca la parchetul amintit „urmeaza sa fie colectate inclusiv sesizarile depuse la sectiile de politie, iar toate plangerile penale depuse vor fi inregistrate sub numar unic”.

Din pacate, manifestarea anuntata a fi pasnica a fost marcata si de episoade violente. Sute de oameni au avut nevoie de ingrijiri medicale, inclusiv cativa jandarmi care au fost prezenti, vineri, in Piata Victoriei. S-au folosit gaze lacrimogene, inclusiv un tun cu apa.

sursa foto: Facebook

143 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger